ΑΧΕ: Η τάση από ”έξω”- ασφαλές καταφύγιο ο ΟΠΑΠ

Τάση από το εξωτερικό αναμένουν οι χρηματιστηριακές και για σήμερα αναφορικά με την ελληνική αγορά. Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως πιθανότατα τα αποτελέσματα τριμήνου θα είναι χειρότερα των εκτιμήσεων, ενώ η Marfin χαρακτηρίζει τον ΟΠΑΠ ”ασφαλές καταφύγιο”.

ΑΧΕ: Η τάση από ”έξω”- ασφαλές καταφύγιο ο ΟΠΑΠ
Χαμηλότερα του αναμενομένου εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι πιθανότατα θα είναι τα αποτελέσματα τριμήνου των ελληνικών εισηγμένων. Ωστόσο, τονίζει, όσο η ειδησεογραφία από το Ιράκ παραμένει θετική, οι ξένες αγορές θα εξακολουθήσουν να είναι καλές και η ελληνική θα συνεχίσει να παίρνει κατεύθυνση από αυτές.

Ανάλογη άποψη περί κατεύθυνσης από το εξωτερικό έχει και η Marfin Hellenic, ενώ σε επίπεδο κλάδων το ενδιαφέρον των επενδυτών και ο όγκος των συναλλαγών εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν από τις τράπεζες στις τηλεπικοινωνίες και στις μετοχές εταιριών κοινής ωφελείας.

”Ασφαλές καταφύγιο” στις τρέχουσες χρηματιστηριακές συνθήκες χαρακτηρίζει για μία ακόμη φορά τον ΟΠΑΠ το report της Marfin, η οποία επικαλείται την ικανότητα παραγωγής ισχυρών ταμειακών ροών και το υψηλό μέρισμα.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic και η Εθνική ΑΧΕ αναφέρονται στην περικοπή των προβλέψεων της Ε.Ε. για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 3,6% για το 2003 και 3,8% το 2004.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα παρατηρηθεί προσπάθεια αφομοίωσης των τρεχόντων επιπέδων, καθώς η άνοδος των προηγούμενων ημερών έχει δημιουργήσει αξιόλογες αποδόσεις, που δύνανται να κατοχυρωθούν, χωρίς να διαφαίνονται ακραίες αντιδράσεις.

Προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών εκτιμούσε το report της Ωμέγα ότι θα κινηθεί αρχικά η ελληνική αγορά, ”αναζητώντας σημείο ισορροπίας με βάση τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές”. Επίσης, η ίδια χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία της αγοράς τη διατήρηση της συναλλακτικής δραστηριότητας σε υψηλά επίπεδα.

Αδυναμία της μετοχής του ΟΤΕ να κινηθεί σε επίπεδο κλεισίματος προς τη βραχυχρόνια αντίσταση των 9,38 ευρώ παρατηρεί η Fortius Finance σε τεχνική ανάλυσή της για τη μετοχή του Οργανισμού. Άλλωστε, σε αναφορά που κάνει για τον Οργανισμό το πρωινό report της Marfin Hellenic επισημαίνει την αναβάθμιση του ρόλου του κ. Σκαρπέλη, ο οποίος προορίζεται, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, να συνδιοικήσει με τον τελευταίο το εταιρικό κέντρο, ο ρόλος του οποίου ”θα προωθηθεί”.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v