Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για ΟΠΑΠ και Τιτάνα

Ως ασφαλές καταφύγιο στις τρέχουσες χρηματιστηριακές και οικονομικές συνθήκες χαρακτηρίζει η Marfin τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Αναφορικά με τον Τιτάνα η Marfin εκτιμά πως, παρά το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2003 αναμένεται κάμψη στα κέρδη προ φόρων του ομίλου κατά 55%, αυτό δεν είναι ενδεικτικό για το σύνολο της χρήσης.

Τι βλέπει η Marfin για ΟΠΑΠ και Τιτάνα
Στη μετοχή του ΟΠΑΠ, αλλά και στις εκτιμήσεις της σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2003 για τον Τιτάνα αναφέρεται η Marfin Hellenic στο πρωινό report της.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη μετοχή του Οργανισμού, η Marfin εκτιμά πως η ικανότητα παραγωγής ισχυρών ταμειακών ροών και το υψηλό μέρισμα (αναμενόμενη μερισματική απόδοση για φέτος 8,9%) καθιστούν τον ΟΠΑΠ ασφαλές καταφύγιο στις τρέχουσες χρηματιστηριακές και οικονομικές συνθήκες.

Επίσης η Marfin αναφέρει πως η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 10,6 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2003 ή 15% χαμηλότερα από την αγορά.

Σε ό,τι αφορά τον Τιτάνα η Marfin επισημαίνει ότι, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η εταιρία από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα, την Αμερική και τα Βαλκάνια, η πτώση του δολαρίου και η υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας έναντι του ευρώ, η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού πρόκειται να επηρεάσουν αρνητικά τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου της χρήσης.

Όπως αναφέρει η Marfin, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο θα μειωθούν κατά περίπου 50%, διαμορφούμενα στα 14-15 εκατ. ευρώ, έναντι δικών της εκτιμήσεων για κάμψη της τάξεως του 55% (12,8 εκατ. ευρώ).

Πάντως, η Marfin συμπληρώνει πως το χειμερινό πρώτο τρίμηνο είναι συνήθως το πιο αδύναμο και ως εκ τούτου μη αντιπροσωπευτικό για την πορεία του έτους, συνεισφέροντας κατά μόλις 21% στις πωλήσεις, κατά 15% στα EBITDA, κατά 12% στα κέρδη προ φόρων και κατά 13% στα καθαρά κέρδη.

Τέλος, η Marfin καταλήγει πως οι εκτιμήσεις της αγοράς για κακό πρώτο τρίμηνο θα πρέπει μέχρι τώρα να αντικατοπτρίζονται στα τρέχοντα επίπεδα της τιμής της μετοχής, η οποία διαπραγματεύεται 9,8 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2003 ή 22% χαμηλότερα από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v