Θα καλυφθεί το ”κενό” προς τις 1.541 μονάδες;

Συνεχίζεται η διαδικασία κατοχύρωσης ρευστότητας – κερδών, με την αγορά παραγώγων να ξανακερδίζει έδαφος, λόγω της συντελούμενης διόρθωσης. Χαμηλών τόνων και οι μέχρι στιγμής κινήσεις στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς επιχειρείται να διαφυλαχθεί το εύθραυστο πλην όμως θετικότερο κλίμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευρύνονται οι απώλειες για τον Δείκτη, καθώς δοκιμάζεται χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή στήριξη πέριξ των 1.550 μονάδων. Και σε αυτή την τιμή όμως δεν ”καλύπτεται” εξολοκλήρου το χθεσινό ανοδικό ”κενό”, κάτι που μας κρατάει επιφυλακτικούς για τη συνέχεια.

Θα διορθώσει συνολικά ο Δείκτης μέχρι τις 1.541 μονάδες ή θα περιοριστεί στα επίπεδα των 1.550 μονάδων; Δεν έχει και τόση σημασία.

Προς τις 2.220 μονάδες υποχωρεί ο τραπεζικός δείκτης και τις 758 μονάδες ο τηλεπικοινωνιακός, που σημαίνει ότι επιχειρείται μια ιδιότυπη ”κάλυψη” short θέσεων.

Συγκριτικά ο τηλεπικοινωνιακός δείκτης εμφανίζεται ανθεκτικότερος από τον τραπεζικό, κάτι που δικαιολογεί τη λήψη θέσεων πώλησης σε τραπεζικές μετοχές (κυρίως Alpha) και αγορές σε συμβόλαια τηλεπικοινωνιακών.

Το ενθαρρυντικό είναι πως οι συναλλαγές διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, δεν ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ (12.30’), καθώς παραμένουν και – ορθώς πράττουν – επιφυλακτικοί οι ασχολούμενοι με τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Λίγες άλλωστε είναι οι μετοχές που κινούνται ανοδικά, οι περισσότερες δε εξ’ αυτών, ”χάνουν” σταδιακά τα αρχικά μεγαλύτερα κέρδη τους.

Μέχρι στιγμής, η κίνηση της αγοράς δεν εμπνέει ανησυχία καθώς κινείται εντός τεχνικών ορίων και προκαθορισμένου πλαισίου.

Εύλογα το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην επόμενη κίνηση, όπως συνηθίζεται, θα σηματοδοτηθεί και πάλι από την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v