Κλειστό το Χ.Α. στις 18 και 21 Απριλίου

Κλειστά θα παραμείνουν στις 18 και 21 Απριλίου η χρηματιστηριακή αγορά και τα συστήματα εκκαθάρισης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το μακροπρόθεσμο ημερολόγιο λειτουργίας του Διευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (TARGET).

Κλειστό το Χ.Α. στις 18 και 21 Απριλίου
Κλειστά θα παραμείνουν η χρηματιστηριακή αγορά και τα συστήματα εκκαθάρισης κατά τις ημερομηνίες 18-4-2003 και 21-4-2003, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το μακροπρόθεσμο ημερολόγιο λειτουργίας του Διευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (TARGET).

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το μακροπρόθεσμο ημερολόγιο λειτουργίας του Διευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (TARGET) τέθηκε σε ισχύ το 2002.

Βάσει του ημερολογίου αυτού, τα ως άνω συστήματα θα παραμείνουν κλειστά, κατά τις ημερομηνίες 18-4-2003 και 21-4-2003, ενώ και όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες αυτές.

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Χ.Α., οι ημέρες αυτές δεν αποτελούν ημέρες διακανονισμού για τη χρηματαγορά και την κεφαλαιαγορά, δεν θα δημοσιευτεί ο μέσος όρος δείκτη επιτοκίων μιας ημέρας στη ζώνη ευρώ, ενώ δεν θα λειτουργήσει το σύστημα διασυνοριακής χρήσης ασφαλειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v