Traders, έτοιμοι για όλα!

Διάθεση, αλλά και ρευστότητα για κάτι καλύτερο υπάρχει, όπως όλα δείχνουν, στη Σοφοκλέους, αρκεί τα νέα από το... μέτωπο να κινηθούν στην τροχιά των όσων προεξοφλούν οι ανά τον κόσμο traders. Συγκρατείστε τη μετακύλιση θέσεων στις τράπεζες και την αναθάρρηση των επενδυτικών σχημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θα παραμείνουν στα μετόπισθεν οι ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου και την επόμενη εβδομάδα. Όσο θα κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο μέτωπο της Βαγδάτης, θα επηρεάζονται ανάλογα και οι χρηματιστηριακοί δείκτες.

Όπως φάνηκε προς το κλείσιμο της Παρασκευής, οι αγορές ποντάρουν στο θετικό για αυτές ενδεχόμενο ενός γρήγορου δηλαδή τερματισμού των εχθροπραξιών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει και η Σοφοκλέους, καθώς, όπως φάνηκε χθες υπάρχει διάθεση και ρευστότητα για κάτι καλύτερο.

Το γεγονός πως την κατάλληλη χρονική στιγμή μετακυλήθηκαν θέσεις και κεφάλαια από τον ΟΤΕ σε τραπεζικές μετοχές επιβεβαιώνει τη ”διεύρυνση του μετώπου”.

Την ανοδική τάση ακολούθησαν και τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα οι κινήσεις των οποίων έγιναν επιθετικότερες από τη στιγμή που υπερέβη τις 1.535 μονάδες ο ΓΔ.

Η επόμενη ”αντίσταση της αγοράς έχει διαμορφωθεί (από τις 21 Μαρτίου) προς τις 1.570 μονάδες. Οι εξελίξεις θα καθορίσουν εάν θα επαναπροσεγγίσει τη συγκεκριμένη περιοχή η αγορά- με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για επιμέρους μετοχές και δείκτες.

Σε αντίθετη περίπτωση, αυτή δηλαδή που τα πράγματα θα περιπλακούν, η πρώτη στήριξη που θα αναζητηθεί θα είναι πέριξ των 1.505 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική και όχι η οικονομία θα καθορίσει το πως θα κινηθούν οι αγορές το επόμενο επταήμερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v