Στήριξη γύρω από τις 1.500 μονάδες

Σε γενικές γραμμές ελεγχόμενη η μικρή διολίσθηση της αγοράς, πάντα μέσα στο εύρος ασφάλειας και απόλυτα συγχρονισμένη με την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Μεταξύ 1.495 – 1.505 μονάδων η στήριξη του Δείκτη για σήμερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βιάστηκαν να ωθήσουν την αγορά υψηλότερα, με αποτέλεσμα η διόρθωση προς τις 1.495 μονάδες να έρχεται νωρίτερα απ’ ό,τι (τεχνικά) επιτρέπονταν.

Εάν κρίνουμε από τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις περίπου 11.35’, όσο δηλαδή ο Δείκτης παρέμενε σε θετικό έδαφος, θα πρέπει να κατοχυρώθηκε ρευστότητα περίπου 6-7 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια όμως, και μέχρι τις 11.50’, όπου δοκιμάστηκε η στήριξη των 1.500 μονάδων, έγιναν άλλες τόσες συναλλαγές (σε πτώση).

Φοβούνται, και δικαιολογημένα, ορισμένοι το ενδεχόμενο ενός νέου εγκλωβισμού τους, και επισπεύδουν τις όποιες κινήσεις τους. Εξαρχής είχε ξεκαθαριστεί πως ενδεχόμενη υποχώρηση της αγοράς θα πρέπει να περιοριστεί προς τις 1.495 μονάδες και να μην πραγματοποιηθεί με αυξημένες συναλλαγές (άρα πωλήσεις) στη μετοχή του ΟΤΕ.

Η σχετικά σταθεροποιητική πορεία του τραπεζικού δείκτη (πέριξ των 2.070 – 2.080 μονάδων) λειτουργεί μέχρι στιγμής εξισορροπητικά για τον FTSE – 20.

Κρατά τα μικρά κέρδη της η μετοχή της Alpha, παραμένει σε εύρος ασφαλείας η τιμή των Εθνικής και Eurobank, ενώ σταθερή δείχνει και η ΔΕΗ.

Με μικρά κέρδη αντιδρά σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά τις έντονες πιέσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Σε γενικές γραμμές, παρατηρούμε μια ελεγχόμενη διολίσθηση της αγοράς, με μικρές ρευστοποιήσεις που σε μεγάλο βαθμό συγχρονίζουν τη Σοφοκλέους με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ούτως ή άλλως πριν τις 13.00’ – 13.30’ οπότε και θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, δεν θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Το ενθαρρυντικό από τον χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης είναι πως η μετοχή της Κλωνατέξ αντιδρά προς τα 1,72 ευρώ, όχι μόνο συντηρώντας τα τελευταία κέρδη, αλλά ενισχύοντας την τιμή ακόμα περισσότερο (μέχρι και 5,5%).

Για τη συνέχεια (μέχρι τις 13.00’ - 13.30’) θα πρέπει η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 8,75 ευρώ και να παραμείνουν στα ίδια οι Eurobank, Εθνική, Alpha και ΔΕΗ. Σε ενδεχόμενη αντίδραση του Δείκτη χρήσιμη από τεχνικής πλευράς θα ήταν η επαναπροσέγγιση του σημερινού υψηλού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v