Μια... ανάσα από τις 1.505 μονάδες

Συνδυασμός τιμών τεσσάρων συγκεκριμένων μετοχών χρειάζεται, προκειμένου να κερδίσουν όσοι ”παίκτες” είχαν ποντάρει σε αντίδραση του FTSE - 20 προς τις 716,5 – 717 μονάδες. Δηλαδή προς τις 1.505 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερή στο στοίχημα της προεξόφλησης και η Σοφοκλέους, ακολουθεί την σαφώς εντονότερη αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών. Θα ήταν ιδανική μια, έστω και ενδοσυνεδριακά, προσέγγιση των 1.505 μονάδων, όπως εξαρχής είχε τεθεί από τεχνικής πλευράς.

Όμως ο Δείκτης ”παίζει” με τις 1.500 μονάδες και θα λέγαμε ότι μέχρι στιγμής δεν κάνει το χατίρι συγκεκριμένων παικτών της αγοράς παραγώγων. Οι εν λόγω παίκτες” είχαν ποντάρει σε ενδεχόμενη αντίδραση του FTSE - 20 προς τις 716,5 – 717 μονάδες.

Το εάν η συγκεκριμένη στόχευση επιβεβαιωθεί ή όχι, εξαρτάται κυρίως από τη συμπεριφορά των μετοχών ΟΤΕ, Alpha, Εθνικής και Intracom. Θα χρειαστεί συνδυασμός τιμών, 8,95 ευρώ για τον ΟΤΕ, 10,20 ευρώ για την Alpha, 9,16 ευρώ για την Εθνική και 4,34 ευρώ για την Intracom, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Τεχνικής φύσεως λεπτομέρειες μοιάζουν περισσότερο με στοιχήματα ενεργών παικτών και παραγόντων που δεν επηρεάζουν όμως τη γενικότερη εικόνα της αγοράς. Συνολικότερα αγελαία, θετική όμως αυτή τη φορά, η αντίδραση των μετοχών, καθώς μόλις 20 – 22 τίτλοι υποχωρούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v