ΑΧΕ: Από ξένες αγορές και ΟΤΕ η τάση συσσώρευσης

Με τις ξένες αγορές να συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση στη Σοφοκλέους, οι χρηματιστηριακές εκτιμούν πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα παρατηρηθούν τάσεις σταθεροποίησης, με τον ΟΤΕ και τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

ΑΧΕ: Από ξένες αγορές και ΟΤΕ η τάση συσσώρευσης
Η ειδησεογραφία του πολέμου, αλλά και η πορεία των ξένων αγορών αναμένεται να δώσουν την κατεύθυνση για τη σημερινή συνεδρίαση, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της.

Επιπλέον, η Marfin σημειώνει πως σήμερα η Coca–Cola θα διεξαγάγει παρουσίαση σε θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία αυτό που περιμένουμε να ακούσουμε, όπως αναφέρει η Marfin, είναι σχόλια για την πορεία της μετοχής το πρώτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή τιμές και όγκους συναλλαγών.

Ταυτόχρονα η Marfin αναφέρει πως το πρώτο τρίμηνο του 2002 για την εταιρία εμφιαλώσεως βοηθήθηκε σημαντικά από την αύξηση της κατανάλωσης κατά το Πάσχα των Καθολικών, το οποίο όμως φέτος ”πέφτει” στο δεύτερο τρίμηνο.

Επίσης η Marfin κάνει αναφορά στο πρωινό report της στη χθεσινή διάψευση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλου για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ μέσα στο 2003, νέα τα οποία όπως εκτιμά η Marfin Hellenic είναι θετικά για την επιχείρηση.

Σε ό,τι αφορά την Intralot και δεδομένου ότι η εταιρία συγκαλεί σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση για την αγορά ιδίων μετοχών, η Marfin σημειώνει ότι μέσω του προηγούμενου προγράμματος η Intralot είχε αγοράσει 61,2 χιλ. μετοχές με μέση τιμή τα 12,53 ευρώ ανά μετοχή, ενώ συμπληρώνει πως η διοίκηση θα προτείνει κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 17 Απριλίου 2003 τη διανομή μερίσματος ύψους 0,76 ευρώ ανά μετοχή.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο ημερήσιο δελτίο της πως ο ΟΤΕ και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν απόδοση καλύτερη από αυτήν της αγοράς και κάποια μεγαλύτερη κινητικότητα κατά το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ για τη σημερινή η Εθνική αναφέρει πως οι ίδιες εταιρίες αναμένεται να συνεχίσουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά, όπως σημειώνει στο ημερήσιο δελτίο της, πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παρατηρηθούν τάσεις σταθεροποίησης, αφού οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η διάρκεια του πολέμου θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Σε αυτό το πλαίσιο η Φάσμα εκτιμά πως μετά τη διαρκή πτώση των τελευταίων ημερών αναμένεται να επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης έως ότου αξιολογηθούν τα δεδομένα που έχουν να κάνουν αφενός με το μακροοικονομικό περιβάλλον και αφετέρου με τα αποτελέσματα εταιριών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Η Fortius ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως δεδομένης της έλλειψης νέων στο εσωτερικό, το Χ.Α. θα αναζητήσει και πάλι την τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση προσθέτει πως ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να απορροφήσει την προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα και να δοκιμάσει να κινηθεί σε θετικές περιοχές.

* Τα πλήρη reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v