Εξισορρόπηση μετά το χθεσινό ίλιγγο

Σταθεροποιητική η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς κινήθηκε στον απόηχο των χθεσινών έντονων πιέσεων. Ανάκαμψη στην περιφέρεια και τις τηλεπικοινωνίες (2,27%), οι οποίες βασίσθηκαν στο πολύ ισχυρό ”φίνις” των Cosmote και Panafon και πολύ λιγότερο στον ΟΤΕ (1,9%).

Παντελώς αναιμική και στερούμενη ουσίας η σημερινή αντίδραση της Σοφοκλέους στον απόηχο των χθεσινών έντονων πιέσεων, καθώς με εξαίρεση τις τηλεπικοινωνίες οι οποίες κατέγραψαν κέρδη 2,27%, βασιζόμενες στο πολύ ισχυρό ”φίνις” των Cosmote και Panafon και πολύ λιγότερο στον ΟΤΕ (1,9%), δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην αδυναμία των τραπεζών (-0,36%) να σηκώσουν κεφάλι με μόνη την Alpha να επιτυγχάνει κάτι ουσιώδες καθότι επανέκτησε το επίπεδο των 10 ευρώ.

Κατά τα λοιπά η τάση στην ευρύτερη αγορά παρέμεινε ασθενής στην καλύτερη των περιπτώσεων αφού 80 μετοχές έκλεισαν με απώλειες διαμορφώνοντας την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο φτωχό 2,5 προς 1 υπέρ των πρώτων, εξέλιξη που παραπέμπει περισσότερο σε μια πρόσκαιρη εκτόνωση των πιέσεων παρά σε κάποια αξιοσημείωτη επανεμφάνιση αγοραστών.

Ο αντίκτυπος στο γενικό δείκτη αλλά και το τζίρο προφανής αφού ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε μόλις κατά 0,5% στις 1.474,65 μονάδες με το τζίρο να διαμορφώνεται μόλις στα 44,3 εκατ. ευρώ (1,3 εκατ. ευρώ σε πακέτα), ενώ εξ αυτών τα 29 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε συναλλαγές επι 9 μετοχών, γεγονός που καταδεικνύει την παντελή επενδυτική αδιαφορία και συνάμα το έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Αξίζει να αναφερθεί η συγκρατημένη στάση που τήρησαν οι εμπλεκόμενοι στο ΧΠΑ οι οποίοι σήμερα τουλάχιστον δεν τιμολόγησαν περαιτέρω πτώση της υποκείμενης αγοράς, ενώ όπως και χθες ο δανεισμός ήταν σχετικά περιορισμένος αν και αυξημένος σε σχέση με χθες.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές των Τεχνικών Εκδόσεων (απώλειες 5,94%), της Ηλεκτρονική Αθηνών (απώλειες 5,79%), της Compucon (απώλειες 1,27%), της Χατζηκρανιώτης (απώλειες 4,85%) και της Olympic Catering (απώλειες 0,36%).

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Αλλατίνη, των Τεχνικών Εκδόσεων, της Τιτάν προνόμιο, της 3Ε, της ΔΙΕΚΑΤ, της Ξυλεμπορία, της Chipita, της Τσουκαρίδης, της Ηλεκτρονική Αθηνών και της Τιτάν.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 38,36%σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 1,27 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 120.000 μετοχών της Sex Form στα 5,3 ευρώ και ένα πακέτο 167.700 μετοχών της Κρέτα Φάρμ στα 3,84 ευρώ.

ΣΗΜ: Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της Connection εξετάζει την εισαγωγή της εταιρίας στην αγορά ΑΙΜ (μικρομεσαίων εταιριών) του Λονδίνου, καθώς από ό,τι φαίνεται το χρέος της εξαγοράζεται από επενδυτικό οίκο που σκοπεύει να αναμορφώσει την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v