Ο ΟΤΕ στο κέντρο, οι αποδόσεις στην περιφέρεια

Με αιχμή τον ΟΤΕ, όπου επιχειρείται να στηθεί ένα βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι”, συντηρείται ο Δείκτης μεταξύ 1.468 – 1.480 μονάδων. Όλες πάντως οι κινήσεις των ημερών είναι προφανές ότι αποτελούν ασκήσεις ισορροπίας, που απαιτούν εγρήγορση, συνεχή παρακολούθηση της αγοράς και ταχύτατα αντανακλαστικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δικαιολογημένη η σημερινή εκτόνωση, μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων ημερών. Εξέλιξη που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει ούτε τη βραχυπρόθεσμη τάση, ούτε και τη συνέχιση (ή όχι) της αντίδρασης.

Με επίκεντρο τη μετοχή του ΟΤΕ, όπου οι συναλλαγές τα πρώτα 45 λεπτά έφταναν τις 335.000 τεμάχια, επιχειρείται να διαμορφωθεί κλίμα και τάση. Άκρως βραχυπρόθεσμα, εύθραυστα, ριψοκίνδυνα αλλά και με περιθώρια υψηλών αποδόσεων για όσους... πετύχουν τη σωστή τιμή.

Όπως αναμένονταν, αντιδρά προς τα 4,2 ευρώ και η μετοχή της Intracom με επίσης υψηλές συναλλαγές (145.000 τεμάχια μέχρι τις 11,45’), ενώ από τις τραπεζικές μετοχές έμφαση δίνεται και σήμερα κυρίως στην Alpha.

Περίπου διπλάσιες οι μετοχές που κινούνται μέχρι στιγμής ανοδικά, ισοζύγιο που ενδέχεται να ενισχυθεί, ή επιβαρυνθεί ταχύτατα, στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Εξ’ αρχής έχει ξεκαθαριστεί πως μετοχή σηματωρός των όσων συμβαίνουν σήμερα, από τον ΟΤΕ μέχρι τη χαμηλή κεφαλαιοποίηση, είναι η μετοχή του Οργανισμού.

Το μέχρι στιγμής εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη διαμορφώνεται στις 1.468,1 – 1.480,5 μονάδες, περιθώριο που καλό θα ήταν να διατηρηθεί μέχρι και το ”κλείσιμο”.

Εάν μάλιστα επιτευχθεί αντίδραση του Δείκτη και υψηλότερα των 1.480 μονάδων – έστω και ενδοσυνεδριακά – θα έχουμε μια (πάντα βραχυπρόθεσμα) θετική ένδειξη. Τουλάχιστον θα υπάρχει αίσθηση πως κερδίζονται μια – δυο μάχες γύρω από τις 1.450 μονάδες.

Σε μετοχή, που λόγω της υψηλής ”μερισματαπόδοσής” της εμφανίζει ισχυρή τάση με συναλλαγές, αναδεικνύεται η Ιντρακάτ. Σε συνδυασμό με τη μέχρι στιγμής αντίδραση μετοχών όπως η Fanco, Alfa Alfa Συμμετοχές, Κλωνατέξ, ΑΛΤΕ, και ορισμένων ακόμη επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως τουλάχιστον ένα ενεργό τμήμα της αγοράς διαθέτει ρευστότητα.

Ανάλογα πάντα με τη συγκυρία εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις δεικτών και μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v