Σκληρό trading (και) στον ΟΤΕ

Με τη μετοχή του ΟΤΕ να συνοδεύεται από αρνητικό πρόσημο και να καταγράφει υψηλή ενδοσυνεδριακή διακύμανση, ο Γενικός Δείκτης δοκιμάζει την στήριξη των 1.520 μονάδων. Η αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών διαμορφώνεται στο 7 προς 1, καταδεικνύοντας τη διάθεση μείωσης θέσεων ενόψει Σαββατοκύριακου.

Διευρύνονται κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών οι απώλειες στη Σοφοκλέους, εν μέσω άτακτης υποχώρησης του ΟΤΕ, που βρίσκεται πλέον στο –2%, με ενδοσυνεδριακή διακύμανση 5%, αλλά και της Εθνικής (-2%).

Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που φέρει τον τίτλο του ΟΤΕ να αποτελεί σηματωρό, αφού το πέρασμά του σε αρνητικό έδαφος σηματοδότησε την επανεμφάνιση πωλητών σε όλο το εύρος της αγοράς, με την αναλογία πτωτικών προς ανοδικών να ανέρχεται πλέον στο 7 προς 1 υπέρ των πρώτων, ενδεικτικό της διάθεσης μείωσης θέσεων ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Αυτή τη στιγμή ο Γενικός Δείκτης δοκιμάζει την στήριξη στην περιοχή των 1.520 μονάδων, καταγράφοντας απώλειες 1,2% με τζίρο που προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ, δίνοντας την αίσθηση ότι αρχίζει να εδραιώνεται το φαινόμενο της δυνητικής προσφοράς.

Η κίνηση των ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE –20 στο ΧΠΑ, η οποία είχε προϊδεάσει στην πτωτική κίνηση του υποκείμενου δείκτη εξακολουθεί να υφίσταται καθώς οξύνεται το discount, ενώ φαίνεται να υιοθετούνται και τακτικές stop loss.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επανεμφάνιση πωλητών από το εξωτερικό οι οποίοι φαίνεται να προχωρούν αθρόα σε πωλήσεις και σε πιο μακρινούς μήνες, εξέλιξη που ενδεχομένως να συμβάλλει στη διάσπαση της στήριξης στις 1.520 μονάδες, εάν δεν υπάρξουν αγοραστές έστω και υπό τη μορφή του short covering.

Τέλος, θα θέλαμε να επιχειρήσουμε μια σύνδεση της χρηματιστηριακής αγοράς με τα τεκταινόμενα στην πραγματική οικονομία, καθώς ο συνδυασμός της ανόδου της τιμής του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ευρώ, έναντι των βασικών νομισμάτων, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως θετική για την ελληνική οικονομία, η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο τουρισμός – εξαγωγές – κατανάλωση.

Τρεις πτυχές που πλήττονται άμεσα και σφοδρά από τις τελευταίες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v