Καλείται να δείξει χαρακτήρα η Σοφοκλέους

Η πτωτική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, σε συνδυασμό με το δέλεαρ της αποκόμισης κερδών σε τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης συμβάλουν στο πτωτικό ξεκίνημα στη Σοφοκλέους, ενώ δεν λείπει η μερική αυτονόμηση κάποιων τίτλων, προς αποφυγή της γνωστής αγελαίας συμπεριφοράς.

Εξαιρετικά δύσκολο είναι σήμερα για τη Σοφοκλέους να αυτονομηθεί της φθίνουσας κίνησης των βασικών ευροαγορών.

Ο συνδυασμός της καταγραφής κερδών, τουλάχιστον στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση κατά το τελευταίο διήμερο και της ύπαρξης έντονων διακυμάνσεων, θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο δέλεαρ για τους traders, σε μια αγορά που τουλάχιστον προς το παρόν, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν έχει βρει κατεύθυνση, ενώ με τα συγκεκριμένα επίπεδα ρευστότητας, της τάξεως των 40 – 50 εκατ. ευρώ, μόνο πόλο έλξης για λιμνάζουσα ρευστότητα δεν αποτελεί.

Αυτό που απασχολεί σαφώς περισσότερο είναι η ανθεκτικότητα της αγοράς. Το σε πιο βαθμό με άλλα λόγια, μπορεί η Σοφοκλέους να αντισταθεί στις όποιες πιέσεις ασκηθούν από το εξωτερικό, από τη στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στις δεύτερες είναι προφανές ότι προσελκύουν πωλητές κυρίως από το εξωτερικό οι οποίοι σήμερα είναι πολύ πιθανόν να τηρήσουν καθολική στάση έναντι του κλάδου, απόρροια της αρνητικής ροής ειδήσεων από France Telecom και Telefonica.

Τεχνικά, η αγορά δύναται να βρει στήριξη στην περιοχή των 1.535 μονάδων, επίπεδο το οποίο αναμένεται να δοκιμαστεί σήμερα, χωρίς ωστόσο η επιτυχής εύρεση στήριξης στην περιοχή αυτή να συνεπάγεται την εκ νέου αντίδραση.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ενδεχόμενη αποφυγή φαινομένων δυνητικής προσφοράς και η αυτονόμηση συγκεκριμένων τίτλων ώστε να μην παρατηρείται η γνωστή αγελαία συμπεριφορά θα ήταν ότι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε από τη σημερινή συνεδρίαση.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v