Χωρίς τάση ο δείκτης, άνοδος στην περιφέρεια

Σε υποτονικό κλίμα κινείται αυτή την ώρα η Σοφοκλέους, καθώς ο τζίρος μόλις που ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και 3Ε πιέζουν το δείκτη ο οποίος αλλάζει οριακά πρόσημα, ενώ εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στην περιφέρεια, όπου η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 4/1.

Άκρως υποτονική και εν τέλει απογοητευτική, μέχρι στιγμής η πορεία και τάση στη Σοφοκλέους, καθώς η αντίδραση των ευρωαγορών, χθες και σήμερα, βρίσκει παγερά αδιάφορη τη Σοφοκλέους, η οποία λιμνάζει στα δικά της στάσιμα ύδατα, με ένα τζίρο που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης εναλλάσσεται μεταξύ θετικού και αρνητικού πρόσημου εδώ και περίπου 45 λεπτά με τις τράπεζες παραδόξως να βρίσκονται σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας κέρδη 0,49%, ενώ και ο ΟΤΕ επιδεικνύει κάποιες σοβαρές αντιδράσεις κινούμενος με κέρδη 1,2%.

Ωστόσο ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και 3Ε πιέζουν το δείκτη χαμηλότερα αδυνατώντας να συνδράμουν στην εδραίωση θετικού κλίματος. Πρέπει επίσης να κάνουμε αναφορά στη συνεχιζόμενη αυτονόμηση τίτλων στην ευρύτερη αγορά, αφού η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 2,5 προς 1 υπέρ των πρώτων, εξέλιξη που δεν αντικατοπτρίζεται στο γενικό δείκτη.

Ωστόσο, σίγουρα δημιουργεί θετικές εντυπώσεις δεδομένης της ”άρνησης” της περιφέρειας να αφομοιώσει τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν σε επίπεδο γενικού δείκτη.

Τέλος όσον αφορά την αγορά παραγώγων, η άρνηση τιμολόγησης κίνησης προς τα πάνω ή προς τα κάτω συνδράμει και εκφράζεται ταυτόχρονα στην περιορισμένου εύρους κίνησης στην υποκείμενη αγορά τουλάχιστον όσον αφορά τις δεικτοβα5ρείς μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v