Βαθύτερες οι ανάσες στην περιφέρεια

Σαφώς πιο ικανοποιητική από αυτή που αποτυπώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, είναι η τάση στη Σοφοκλέους, καθώς η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 3/1.

Υποτονική, όπως αναμένονταν άλλωστε, είναι μέχρι στιγμής η κίνηση του Γενικού Δείκτη τιμών στο Χ.Α.

Επικρατούν τάσεις συσσώρευσης γύρω από το κλείσιμο της Παρασκευής, απόρροια του ότι οι τράπεζες, με εξαίρεση την Alpha Bank δεν δείχνουν ικανές να οδηγήσουν προς το παρόν τουλάχιστον σε μια νέα αντίδραση, ενώ και οι τηλεπικοινωνίες δείχνουν να ακολουθούν πολύ πιο πιστά την τάση των ομοειδών τίτλων στην ευρωζώνη σήμερα, αψηφώντας τη χθεσινή αντίδραση στην Ευρώπη.

Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ότι η τάση στην ευρύτερη αγορά είναι σαφώς πιο ικανοποιητική από αυτή που αποτυπώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, αφού η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών ξεπερνά σε αναλογία το 3 προς 1 υπέρ των πρώτων, εν μέσω συναλλακτικής δραστηριότητας που - εν συγκρίσει με τα δεδομένα της Δευτέρας είναι σαφώς πιο ικανοποιητική - καθότι ξεπερνάει ήδη τα 15 εκατ. ευρώ.

Η μέχρι στιγμής κίνηση της αγοράς ”δυσκολεύει”, καθώς είναι πολύ εύκολο να είναι κανείς ικανοποιημένος από την ανοδική κίνηση στο εύρος της αγοράς.

Στον αντίποδα όμως, οι πιο απαισιόδοξοι τονίζουν πως ενώ και στη Σοφοκλέους υπάρχουν διακυμάνσεις σε κλίμακα πολύ πιο αμβλεία από τις αντίστοιχες στο εξωτερικό, δεν δύναται κανείς να προχωρήσει σε trading, καθώς το ρίσκο τοποθέτησης παραμένει ακόμα αρκετά υψηλό.

Τέλος, όσον αφορά στην αγορά παραγώγων ουδείς επιθυμεί να τιμολογήσει κάποια μεγάλη κίνηση προς ανοδική ή καθοδική κατεύθυνση, με συνέπεια οι τιμές των ΣΜΕ να διατηρούν ουσιαστικά τα discount της Παρασκευής έναντι της υποκείμενης αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v