Προελαύνει και η Σοφοκλέους

Παίζουν το χαρτί της προεξόφλησης οι ξένοι, μας δείχνουν την τάση μέσω του ΟΤΕ, ακολουθούν μικροί και μεγάλοι εγχώριοι. Αν και μοιάζει σε πολλά με τη συνεδρίαση της Τρίτης, έχει σημαντικές διαφορές η σημερινή. Στόχος, το κλείσιμο του Δείκτη στο εύρος 1.568 – 1.580 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά υψηλότερα των 1.560 μονάδων, του καθοριστικού δηλαδή σημείου αναφοράς μας των τελευταίων ημερών, κινείται ο Δείκτης, με ένταση και συναλλαγές που αυξάνονται όσο περνάει η ώρα.

Η μετοχή σηματωρός της βραχυπρόθεσμης στάσης των ξένων – όπως έγκαιρα είχε επισημανθεί από τη στήλη - ο ΟΤΕ κινείται προς τα 9,86 – 9,90 ευρώ, με κέρδη 4,2%.

Στις 14.10’ οπότε ο Δείκτης προσέγγισε τις 1.570 μονάδες, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 2%, εμφανίστηκαν και νέοι αγοραστές στα 10,28 ευρώ της Alpha, στα 9,56 ευρώ της Εμπορικής, τα 9,96 ευρώ της Εθνικής, και τα 9,36 ευρώ της Eurobank.

Στο σύνολό τους με κέρδη μικρότερα ή μεγαλύτερα οι μετοχές, αλλά με τους ”παίκτες” και τα επενδυτικά σχήματα να ξεπερνούν την επιφυλακτικότητα και τις αμφιβολίες των προηγούμενων ημερών.

Θα λέγαμε ότι η σημερινή συνεδρίαση, παρότι έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν της Τρίτης, έχει δυο – τρεις ουσιαστικές, θετικές ενδείξεις. Η εμμονή των ξένων να παίξουν από τα 9,8 ευρώ αυτή τη φορά τη μετοχή του ΟΤΕ, οδηγεί σε εκτίμησή τους, πως η τιμή μπορεί να δώσει κέρδη και πέραν των 10,2 ευρώ.

Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις διεθνείς αγορές, ο Δείκτης μπορεί να ”κλείσει” στις 1.568 – 1.580 μονάδες, με συναλλαγές που θα προϊδεάζουν για συντήρηση της τάσης.

Όλα βέβαια είναι άμεσα εξαρτώμενα από το τι γίνεται στο Ιράκ, αλλά σήμερα εξαρχής ο καθένας από εμάς ρίσκαρε και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Προσωπικά και ο γράφων, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής μονομερώς – το επαναλαμβάνουμε- προσφερόμενη ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v