Κατοχύρωση ρευστότητας μέσω ΟΤΕ

Δικαιολογημένη και χωρίς βιασύνη η ρευστοποίηση θέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ χωρίς ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον κρίνονται οι κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο. Μεμονωμένες οι επιλογές στο χώρο της χαμηλής κεφαλαιοποίησης, ελαφρώς υπέρ των πτωτικών η σχέση με τις ανοδικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με σχετικά ήπιο ρυθμό συνεχίζεται η διαδικασία κατοχύρωσης ρευστότητας, κυρίως μέσω της μετοχής του ΟΤΕ. Αυτό σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των βασικών τραπεζικών μετοχών στις χθεσινές τους τιμές, πιέζει προς τις 1.535 μονάδες τον Δείκτη, που καταγράφει απώλειες 0,34%.

Οι συναλλαγές στη μετοχή του Οργανισμού φτάνουν στα περίπου 300.000 τεμάχια (13.35’), που αν συγκριθούν με τον τζίρο της προηγούμενης ανόδου, δε θα πρέπει να δημιουργούν ανησυχία.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή του Οργανισμού ενισχύθηκε κατά περίπου 10%, με συναλλαγές περίπου 20 εκατ. ευρώ μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση.

Θεωρείται, κατά συνέπεια, δικαιολογημένη μια προσφορά της τάξεως των 500.000 τεμαχίων, προς τα 9,3 ευρώ, κίνηση που προσφέρει ρευστότητα (και σε μεγάλο ποσοστό κέρδος) σε όσους είχαν πρωτο-τοποθετηθεί από τα 8,8 ευρώ. Πρόκειται κυρίως για ξένους, βραχυπρόθεσμης λογικής, παίκτες.

Θα πρέπει βέβαια στη συνέχεια, σε μια συνεδρίαση τόσο χαμηλών συναλλαγών, να κρατηθούν τουλάχιστον στα χθεσινά τους επίπεδα οι πέντε κύριες τραπεζικές μετοχές προκειμένου να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.530 μονάδων ο Δείκτης.

Σε αυτή την περίπτωση παραμένει ενεργό το ενδεχόμενο προσέγγισης των 1.560 μονάδων, εάν και εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v