Ξεθαρρεύει (και) η Σοφοκλέους!

Διάθεση να ακολουθήσει ενεργότερα την άνοδο των ευρωαγορών επιδεικνύει (σήμερα) η Σοφοκλέους, με μοχλό τον ΟΤΕ και τις άλλες δεικτοβαρείς μετοχές. Βεβαίως, ο χρόνος και οι εξελίξεις θα δικαιώσουν ή όχι την εκτίμηση για τις υψηλού ρίσκου κινήσεις της Παρασκευής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο παιχνίδι της προεξόφλησης και του κυνηγιού των υπεραξιών κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή τη φορά φαίνεται πως και η Σοφοκλέους ακολουθεί με ενεργότερη διάθεση, καθώς ο Δείκτης υπερέβη έστω και οριακά τις 1.560 μονάδες.

Κίνηση που βασίζεται συνολικότερα σε μετοχές του FTSE – 20, αφού μόνο η Αγροτική σημειώνει οριακές απώλειες.

Το ενθαρρυντικό είναι πως οι ξένοι, που δίνουν μέσω του ΟΤΕ την τάση, οδηγούν τη μετοχή προς τα 9,7 ευρώ.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις φέρνουν την Εθνική μπροστά, με κατακόρυφα αυξημένες συναλλαγές, αλλά και τις Alpha, Eurobank και Εμπορική να ακολουθούν.

Η πρώτη εντύπωση κερδίζεται και η αντίδραση του FTSE – 20 μεταδίδει μέρος της αισιοδοξίας των ισχυρών και στους μικρότερους.

Πράγματι με συναλλαγές περίπου 10 εκατ. ευρώ στα πρώτα σαράντα λεπτά της συνεδρίασης, μόλις 27 μετοχές υποχωρούν, ενώ περισσότερες των 210 κινούνται υψηλότερα.

Δικαιωματικά οι Αττικές Εκδόσεις με υψηλές συναλλαγές έχουν ”κλειδώσει” στα 3,76 ευρώ, ενώ η συμπεριφορά των Fanco, Axon Συμμετοχών, Alfa Alfa Συμμετοχών, ALTE, Despec Συμμετοχών, Αττι-κατ, Προοδευτικής, Κλωνατέξ, Lannet και άλλων αυτής της... φιλοσοφίας, επιβεβαιώνει την παρουσία των ”παικτών”, καταγράφουν μέρος των διαθέσεων τους και αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία τους.

Ήταν εξαρχής εμφανές, πως σήμερα θα ”παίζονταν” στο ”μαύρο-κόκκινο” το στοίχημα της προεξόφλησης...

Βεβαίως, και ο χρόνος, τα γεγονότα θα δικαιώσουν ή όχι την εκτίμηση για τις υψηλού ρίσκου κινήσεις της Παρασκευής.

Άλλωστε αυτές τις μέρες, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που διεθνώς διακινούνται χρηματιστηριακά ρέπουν προς τον τζόγο παρά προς την επένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v