Εκτιμήσεις της Marfin για την Εμπορική Τράπεζα

Υποχώρηση 21,8%, διαμορφούμενα στα 28 εκατ. ευρώ, εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η οποία προσθέτει πως η κερδοφορία της Τράπεζας συνεχίζει να επηρεάζεται αρνητικά απο τα υψηλά κόστη της και ως εκ τούτου παραμένει ”επιφυλακτική”.

Εκτιμήσεις της Marfin για την Εμπορική Τράπεζα
Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν τα κέρδη προ φόρων της Εμπορικής Τράπεζας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Marfin Hellenic.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, βάσει σημερινών δημοσιευμάτων του οικονομικού Τύπου, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εμπορικής Τράπεζας θα υποχωρήσουν το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κατά 8% διαμορφούμενα στα 32 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 35,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εμπορικής αναμένεται να παρουσιάσουν μεγαλύτερη κάμψη και συγκεκριμένα της τάξεως του 21,8% καθώς εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ όπως προσθέτει η Marfin σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2002 προβλέπει σημαντική βελτίωση της τάξεως του 84%.

Επιπλέον, η Marfin αναφέρει πως η κερδοφορία της Εμπορικής εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από τα πολύ υψηλά κόστη της, ενώ προσθέτει πως παραμένει ”επιφυλακτική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v