Moody’s: Υποβάθμιση ομολογιακού δανείου Antenna

Η Moody’s, υποβάθμισε το ομολογιακό δάνειο του Antenna TV, συνολικής αξίας 233 εκατ. δολαρίων σε B1 από Ba3. Η υποβάθμιση, όπως αναφέρεται, οφείλεται στη συνεχιζόμενη αδυναμία της εταιρίας να λάβει μέτρα αποτελεσματικότερης ”προστασίας” ως προς το δανεισμό της.

Moody’s: Υποβάθμιση ομολογιακού δανείου Antenna
Σε υποβάθμιση του ομολογιακού δανείου του Antenna TV, συνολικής αξίας 233 εκατ. δολαρίων προχώρησε η Moody’s. Η νέα εκτίμηση υποβαθμίζει το δανεισμό σε B1 από Ba3.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moody’s η υποβάθμιση οφείλεται στη συνεχιζόμενη αδυναμία της εταιρίας να λάβει μέτρα αποτελεσματικότερης ”προστασίας” ως προς το δανεισμό της, παρά τη σχετικά ισχυρή βελτίωση των αποτελεσμάτων σε όρους κερδοφορίας προ φόρων και τόκων (EBIT) στο 4ο τρίμηνο του 2002, η οποία ανήλθε σε 7,6 εκατ. δολάρια, έναντι 4,5 εκατ. δολάρια για το 4ο τρίμηνο του 2001.

Η αρνητική προοπτική στις εκτιμήσεις της επιχείρησης απεικονίζει τη συνεχή έλλειψη διαφάνειας στην ελληνική διαφημιστική αγορά και την επακόλουθη αρνητική εξέλιξη για την εταιρία σε όρους λειτουργικών ταμειακών ροών, προκειμένου να βελτιώσει τους όρους του δανεισμού της.

Συνεχίζοντας, η Moody’s, υποστήριξε ότι η αποδυναμωμένη χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον αυξανόμενο ανταγωνισμό, τόσο στην τηλεοπτική, όσο και στην εκδοτική αγορά, με αποτέλεσμα τις αυξημένες δαπάνες προγράμματος και μάρκετινγκ.

Τέλος, η Moody’s εκτιμά ως θετική την ισχυρή ρευστότητα της εταιρίας, αλλά και την ισχυρή θέση της στην εγχώρια αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v