Σφυρίζουν... αδιάφορα στη Σοφοκλέους

Με τις τράπεζες (-0,93%) στο γνωστό μονότονο πτωτικό κανάλι και τους ΟΤΕ και ΟΠΑΠ να ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στο δείκτη, ολοκλήρώθηκε μία ακόμη συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, όπου είναι φανερό πως οι βασικοί παίκτες είναι απρόθυμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τάση ισορροπίας στην περιφέρεια.

Αδιάφορη από κάθε άποψη η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς δεν παρείχε κανένα δείγμα γραφής ως προς τη στάση που επιθυμούν να τηρήσουν οι εμπλεκόμενοι, πέραν της αδιάκριτης κατά διαστήματα αποχής και της διάθεσης αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών.

Παράλληλα η τελική εικόνα της απόλυτης ισορροπίας στην ευρύτερη αγορά (140 ανοδικές, 146 πτωτικές), θόλωσε το τοπίο ως προς τις πραγματικές δυνατότητες αυτονόμησης μεμονωμένων τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης όπου ενδεχομένως δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν εσχάτως επενδυτικά σχήματα.

Κατά τα λοιπά ο κλάδος των τραπεζών (-0,93%), στο γνωστό μονότονο πτωτικό του κανάλι, ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ να ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στο Δείκτη και μόνες οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΕΕΕΚ να επιχειρούν να κρατήσουν τις απώλειες του Δείκτη σε αξιοπρεπή επίπεδα, κάτι που επιτεύχθηκε εν τέλει καθώς το κλείσιμο τον βρήκε να υποχωρεί κατά 0,29%, στις 1.538,89 μονάδες.

Εμείς, θα θέλαμε να εστιάσουμε τη προσοχή μας στη νέα υποχώρηση του τζίρου στα 45,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 6,1 εκ. αφορούσαν τη διακίνηση πακέτων.

Με δεδομένη την έξαρση του τζίρου σε ανοδικές συνεδριάσεις, καθίσταται προφανές πως οι πωλητές ναι μεν δεν εμφανίζονται το ίδιο επιθετικοί όπως έκαναν πριν από 15 ημέρες, αλλά στον ίδιο βαθμό επιχειρούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις όποιες ανοδικές εξάρσεις προκειμένου να μειώσουν θέσεις.

Υπό αυτή την έννοια, επέρχεται και η ”δικαίωση” όσων τιμολόγησαν περαιτέρω αδυναμία αντίδρασης της υποκείμενης αγοράς στο ΧΠΑ, καθώς σήμερα οξύνθηκαν οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ λήξης Απριλίου, με παράλληλη ενίσχυση του δανεισμού τίτλων.

Κατά τα λοιπά, η φάση συσσώρευσης που φαίνεται να διανύει η Σοφοκλέους μοιάζει περισσότερο εύθραυστη από ποτέ, χωρίς ουσιαστικό follow-through buying και γενικότερη απραξία. Θα μπορούσαμε να δούμε και χειρότερα. Αλλά και καλύτερα... .

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Space Hellas (απώλειες 4,26%).

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Space Hellas.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 23,73% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 6,13 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε δύο πακέτα του ΟΤΕ 100.000 μετοχών το καθένα στα 9,64 και 9,6 ευρώ αντίστοιχα, δύο πακέτα 325.940 και 325.000 μετοχών αντίστοιχα στα 1,85 ευρώ και ένα πακέτο 503.830 μετοχών της Sex Form στα 4,78 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v