Ανασυγκρότηση της Serbia Telecom

Ένα νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τη διάσπαση του κρατικού παρόχου τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, μέτοχος του οποίου είναι και ο ΟΤΕ, επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών και Ττηλεπικοινωνιών της γειτονικής χώρας.

Ανασυγκρότηση της Serbia Telecom
Ένα νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τη διάσπαση του κρατικού παρόχου τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, μέτοχος του οποίου είναι και ο ΟΤΕ, επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της γειτονικής χώρας.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση εντός του Μαρτίου, προβλέπει την αναδιάρθρωση της Telecom Serbia με τη διάσπασή της σε τρεις ”πυλώνες” που αφορούν τη σταθερή τηλεφωνία, την κινητή τηλεφωνία και τις σχετικές με το Ιnternet δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, κ. Raseta-Vukosavljevic, το νομοσχέδιο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ η εφαρμογή του πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην περιοχή της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, κ. Geoffrey Barret, τόνισε σε επιστολή του ότι η πολιτική που ακολουθείται πριν από την απελευθέρωση της αγοράς πρέπει να αναθεωρηθεί σε συνεργασία μάλιστα με τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΟΤΕ και η Telecom Italia.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Τζίντζιτς, στελέχη του ΟΤΕ είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Σερβίας προκειμένου να ”ανταλλάξουν” το ποσοστό 20% που κατέχουν στην Telecom Serbia με μία από τις δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Μετά τον θάνατο του Τζίντζιτς, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν, χωρίς πάντως να έχουν φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v