Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις της Marfin για την Εθνική Τράπεζα

Παραμένει ”ουδέτερη” η Marfin Hellenic για την Εθνική Τράπεζα, ενώ εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων του ομίλου θα υποχωρήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2003 κατά 37%, διαμορφούμενα στα 86 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ευνοϊκότερη εκτιμάται πως θα είναι η εικόνα τα επόμενα τρίμηνα.

Εκτιμήσεις της Marfin για την Εθνική Τράπεζα
Κάμψη στα κέρδη προ φόρων της τάξεως του 37% αναμένεται να παρουσιάσει η Εθνική Τράπεζα το πρώτο τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Marfin Hellenic, η οποία συνεχίζει να διατηρεί ”ουδέτερη” στάση για τη μετοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό report της, δημοσιεύματα του σημερινού οικονομικού Τύπου κάνουν λόγο για κάμψη στα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, της τάξεως του 34%, καθώς αναμένεται να διαμορφωθούν στα 90 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Marfin, βάσει των δικών της εκτιμήσεων η κάμψη στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη και συγκεκριμένα της τάξεως του 37%, καθώς προβλέπεται πως θα ανέλθουν στα 86 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 138 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Σύμφωνα με τη Marfin, η κάμψη αυτή στα κέρδη οφείλεται στο γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2002 η Τράπεζα απεκόμισε υψηλά κέρδη από αγοραπωλησίες ομολόγων (ύψους 68 εκατ. ευρώ), ενώ προσθέτει ότι η ετήσια σύγκριση θα είναι πιο ευνοϊκή τα επόμενα τρίμηνα, καθώς στη διάρκεια του 2002 τα χρηματοοικονομικά έσοδα των υπόλοιπων τριών τριμήνων ήταν σημαντικά χαμηλότερα, ιδιαίτερα όσον αφορά στο τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v