”Παράπλευρες” απώλειες στη Σοφοκλέους!

Δεν έχει λόγο να υποχωρεί η Σοφοκλέους, όσο υποχωρούν Φρανκφούρτη και Παρίσι, που στη διάρκεια του ”πολεμικού ράλι” έχουν καταγράψει πολύ υψηλότερα κέρδη. Φαίνεται πως για μια ακόμη φορά ορισμένοι αντιδρούν με υπερβολή, ενώ κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται τη συγκυρία, αφήνοντας συγκεκριμένες μετοχές να υποχωρήσουν χαμηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 1.535 μονάδες έχει διαμορφωθεί η πρώτη γραμμή ”άμυνας”. Στα πρώτα σαράντα λεπτά της συνεδρίασης με συναλλαγές 5,5 εκατ. ευρώ, ο Δείκτης έφτασε να χάνει μέχρι και 2%, προσεγγίζοντας επικίνδυνα τη συγκεκριμένη περιοχή.

Κρίνοντας όμως από τον τζίρο της πρώτης ”κρυάδας”, φαίνεται πως για μια ακόμη φορά ορισμένοι αντιδρούν με υπερβολή. Ενδεχομένως, κάποιοι άλλοι να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία, αφήνοντας συγκεκριμένες μετοχές να υποχωρήσουν χαμηλότερα.

Τη στιγμή που ο Dax υποχωρούσε κατά 2,6%, κατά περίπου 2,05% ο Cac και 1,56% ο FTSE – 100, ο Δείκτης μας πιεζόταν κατά 2,05%.

Με προσφορά μόλις 520 τεμαχίων (πάντα μέχρι τις 11.40’) αφήνονταν να υποχωρεί μέχρι και 2% χαμηλότερα η μετοχή της Cosmote, ενώ με αστεία προσφορά πιέζονταν προς τα 10 ευρώ η Alpha, τα 9,78 ευρώ η Εθνική, τα 9,22 ευρώ η Eurobank, τα 13,28 ευρώ η ΔΕΗ.

Υπερβολές βέβαια εντοπίζονται και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου λόγου χάρη η μετοχή του Νεωρίου Σύρου, με προσφορά 500 τεμαχίων, ”έχανε” 7,8%.

Στα 4,14 ευρώ η μετοχή της Intracom, σαφώς αμυντικότερη η συμπεριφορά και σήμερα της Hyatt (6,74 ευρώ), ενώ με κέρδη αντιδρά η μετοχή των Αττικών Εκδόσεων.

Η μετοχή του ΟΤΕ, που παραμένει σηματωρός των διαθέσεων κυρίως των ξένων αλλά και των εγχώριων βραχυπρόθεσμων διαχειριστών, υποχωρεί κατά περίπου 2%, στα 9,62 ευρώ.

Επειδή η πρώτη αντίδραση στη Σοφοκλέους θεωρείται υπερβολική, πάντα με βάση το τι έχει κερδηθεί την περασμένη εβδομάδα (σε σύγκριση με τα διεθνή χρηματιστήρια), δύο σκέψεις γεννιόνται άμεσα.

Είτε στα μέχρι στιγμής χαμηλά επίπεδα τιμών επιχειρείται να διαμορφωθεί γραμμή ”άμυνας”, είτε κάποιοι άλλοι εκ του ”πονηρού” κινούμενοι επιχειρούν να (υπέρ)εκμεταλλευτούν την αρνητική συγκυρία.

Θα είναι λάθος, από κάθε άποψη, να σημειωθούν απώλειες μεγαλύτερες απ’ ότι στα διεθνή χρηματιστήρια, να αφεθεί να χαθεί η ”στήριξη” των 1.535 μονάδων, που θα οδηγούσε σε ακύρωση της βραχυπρόθεσμα ανοδικής τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v