Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας

Επιφυλακτική και ευάλωτη εκτιμούν οι Χρηματιστηριακές ότι θα είναι σήμερα η ελληνική αγορά, με τα βλέμματα να στρέφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις εξελίξεις αναφορικά με τον πόλεμο στο Ιράκ.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας
Ευάλωτη στη διεθνείς εξελίξεις και το γενικότερο κλίμα εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα παραμείνει η ελληνική αγορά και αυτή την εβδομάδα, συνεκτιμώντας και τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου παρά την έντονα ανοδική κίνηση που εμφάνισε την Παρασκευή.

Στο μέρισμα που προτίθεται να διανείμει η εταιρία Delta Singular αναφέρεται το report της Εθνικής, σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι, για το 2002, στα 0,08 ευρώ.

Επιφυλακτικό εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα είναι το ξεκίνημα της ελληνικής αγοράς, με τα βλέμματα να στρέφονται τόσο στο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών, όσο και στις εξελίξεις του πολέμου στο Ιράκ.

”Ασφαλές καταφύγιο” θεωρεί εξάλλου τον ΟΠΑΠ το report της Marfin Hellenic, καθώς επισημαίνει την υψηλή για φέτος μερισματική απόδοση (στο 8,4%), αλλά και τη δυνατότητα παραγωγής υψηλών ταμειακών ροών.

Στο εβδομαδιαίο της report την Παρασκευή, η Ωμέγα Χρηματιστηριακή επισημαίνει την άνοδο της Σοφοκλέους αν και τονίζει ότι υπήρξε υστέρηση έναντι των ξένων αγορών, λόγω κυρίως της αδυναμίας της ελληνικής αγοράς να πείσει για την ωριμότητά της, αλλά και λόγω του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας που επιδεικνύει.

Η βραχυχρόνια τάση επισημαίνεται στο ίδιο report, είναι ”ουδέτερη- ανοδική” με το πρώτο σημείο στήριξης να τίθεται στις 1.610 μονάδες και το δεύτερο στις 1.650- 1.690 μονάδες. Η πρώτη στήριξη εκτιμάται στις 1.540 μονάδες, ενώ η δεύτερη, στις 1.493.

”Παρά την ευφορία των αγορών”, εκτιμούσε η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report (19/03), ”υπάρχει σημαντικός κίνδυνος η όποια απόκλιση από το ιδεατό πολεμικό σενάριο, όπως έχει προεξοφληθεί από τις αγορές, θα τις οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα”.

Τεχνικά, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust, η διάσπαση των 1.550 μονάδων ανοίγει το δρόμο για την περιοχή των 1.580- 1.610 μονάδων, που κατά την άποψη της χρηματιστηριακής θα ολοκληρώσει την άνοδο που ξεκινησε από την περιοχή των 1.466 μονάδων.

Ζητούμενο, αναφέρεται, είναι το κατά πόσον η αγορά θα παραμείνει ανοδική η θα διορθώσει μέχρι τις 1.550- επίπεδο που θεωρείται ”κομβικό και κρίσιμο”.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v