Καταγγελίες Μπελλέ εναντίον ”θεσμικών”

Σοβαρότατες καταγγελίες για τη συμπεριφορά θεσμικών επενδυτών κατά τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης της εταιρίας Σαραντής κάνει ο πρόεδρος του ομίλου Νηρέα Αρ. Μπελλές, με επιστολή απάντησής του σε σχετικά δημοσιεύματα του euro2day.gr και του ”ΜΕΤΟΧΟΥ”.

Καταγγελίες Μπελλέ εναντίον ”θεσμικών”
Λόγο για ”ξεπούλημα” που ζημίωσε την εταιρία Σαραντής, αλλά και τους μετόχους των θεσμικών που το προκάλεσαν κάνει σαφέστατα με επιστολή απάντησής του σε δημοσιεύματα του euro2day.gr και του ”ΜΕΤΟΧΟΥ”, ο πρόεδρος του Ομίλου Νηρέα (που ελέγχει τη Σαραντής) Αριστείδης Μπελλές.

Μια επιστολή η οποία κλείνει με τον υπαινιγμό ότι το μετοχολόγιο είναι στη διάθεση κάθε υπεύθυνης αρχής ”για να μπαίνει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”!!

Σημειώνεται ότι τα δημοσιεύματά μας αφορούσαν στην άκρως περίεργη κατακρύμνιση της τιμής της νεοεισαχθείσας μετοχής, σε ποσοστό άνω του 30% σε ελάχιστο διάστημα, απευθύνοντας ερωτήματα για τις αιτίες και τους υπευθύνους.

Από την πλευρά του, εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Μπελλές αφήνει να εννοηθεί ότι προκύπτει θέμα συμπεριφοράς και κινήτρων των συγκεκριμένων θεσμικών σε σχέση και με τα συμφέροντα των απλών επενδυτών τους.

Δεν διστάζει μάλιστα να τονίσει ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας δεν αγόρασαν μετοχές στις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης, διότι γνώριζαν από τις παραμονές ”τις διαθέσεις μεγάλου ”θεσμικού”, οι οποίες τελικά επιβεβαιώθηκαν”.

Ταυτόχρονα, τονίζοντας ότι ”λογικές του στυλ ”αγοράστε εσείς για να πουλήσουμε εμείς” - διότι αυτό μας προτάθηκε - μόνο στην Ουγκάντα μπορούν πλέον να περάσουν”, αφήνει σαφέστατα να εννοηθεί ότι υπήρξαν και απόπειρες ”προσυνεννόησης” από την πλευρά των θεσμικών αυτών, οι οποίοι πάντως δεν κατονομάζονται.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Μπελλέ έχει ως εξής:

Αναφερόμενος στο άρθρο σας με τίτλο ”Το ρεζιλίκι της Σοφοκλέους με Σαραντή και Λογισμό” με ημ/νία 21/3/03, επιθυμώ να σας γνωρίσω τα εξής:

Σε ό,τι αφορά τη Σαραντής, σας γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν Παλαιοί Μέτοχοι. Υπάρχουν μόνον οι Βασικοί, οι οποίοι όπως και εσείς γνωρίζετε δεν έχουν πουλήσει και δεν προτίθενται να πουλήσουν ούτε μία μετοχή.

Σας βεβαιώ επίσης απ’ ό,τι γνωρίζω από το μετοχολόγιο της εταιρίας, ότι δεν έχουν πουληθεί ούτε μετοχές της Ιδιωτικής Τοποθέτησης.

Αν βέβαια με τη λέξη ”Παλαιοί Μέτοχοι” εννοείτε κάποιους θεσμικούς οι οποίοι συμμετείχαν στην αύξηση και την πρώτη κιόλας μέρα ξεπούλησαν το 1/3 της αύξησης, τότε έχετε απόλυτο δίκιο.

Ειλικρινά αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο αγόρασαν αυτές οι εταιρείες μετοχές και την πρώτη μέρα τις ξεπουλάνε, πληγώνοντας αφενός μεν μια εταιρεία και αφετέρου ζημιώνοντας τους δικούς τους μετόχους.

Ο κύριος δε λόγος για τον οποίο και οι Μέτοχοι της Σαραντής δεν αγόρασαν μετοχές ήταν γιατί από τις παραμονές γνώριζαν τις διαθέσεις μεγάλου ” θεσμικού”, οι οποίες τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Λογικές του στυλ ”αγοράσετε εσείς για να πουλήσουμε εμείς” – γιατί αυτό μας προτάθηκε – μόνο στην Ουγκάντα μπορούν πλέον να περάσουν.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Φιλικά,

Αριστείδης Μπελλές

Πρόεδρος Ομίλου Νηρέα

Υ.Γ. Το μετοχολόγιο της εταιρείας είναι στη διάθεση κάθε Υπεύθυνης Αρχής, για να μπαίνει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v