Θα στοιχίσει στη Σοφοκλέους η αργία;

Δύσκολος ο προσδιορισμός της τάσης που θα ακολουθήσει σήμερα η Σοφοκλέους, η οποία καλείται αφενός να συνυπολογίσει την ολοκλήρωση του sell off τη Δευτέρα και αφετέρου την αντίδραση που ακολούθησαν χθες, οι διεθνείς αγορές, οι οποίες, όμως σήμερα, υποχωρούν.

Το γεγονός ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παρέμεινε κλειστή χθες περιπλέκει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια προσδιορισμού της τάσης που θα ακολουθήσουν σήμερα, τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και η ευρύτερη αγορά.

Η Σοφοκλέους δεν ”πρόλαβε” όλο το sell off της Δευτέρας στις ευρωαγορές, δεν ”είδε” την αντίδραση χθες και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με αγορές που υποχωρούν.

Χαρακτηριστικά, σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, αυτό που παρατηρείται είναι η αφομοίωση της υπάρχουσας κατάστασης, ήτοι η ύπαρξη διάθεσης από μέρους της πλειονότητας των επενδεδυμένων να μειώσουν περαιτέρω θέσεις απόρροια ίσως του ότι η αβεβαιότητα αυτή καθεαυτή επιτάσσει τη μείωση του στοιχήματος.

Από την άλλη, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε νέα αδυναμία ενίσχυσης του τζίρου, οδηγώντας σε μια υποτονική συνεδρίαση ανάλογη με αυτή της Δευτέρας αφού δεν νοείται διάθεση επανατοποθέτησης, ελλείψει ερεισμάτων.

Θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας στην κίνηση των τηλεπικοινωνιακών και τραπεζικών τίτλων, αφού δεν αποκλείεται η όποια βελτίωση του κλίματος στο εξωτερικό, να βρει κάποιους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού να κατευθύνονται προς τις τηλεπικοινωνίες.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος τη Δευτέρα υπεραπέδωσε του Γενικού Δείκτη και θα πρέπει να αναζητήσουμε περαιτέρω δείγματα γραφής ότι αποπερατώνεται η διορθωτική κίνησή του.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v