Διαθέσεις συσσώρευσης στη Σοφοκλέους

Ανθεκτική είναι μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους στις σειρήνες της πτώσης που ηχούν στο εξωτερικό, καθώς η θετική πορεία των τραπεζών και η κινητικότητα στην περιφέρεια τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και αποτρέπουν την εμφάνιση πωλητών. Ζωηρές και σήμερα οι μετοχές του ομίλου Λαναρά.

Μέσα σε ένα εύρος 4 μονάδων, μεταξύ 1.550 και 1.554, κινείται ο Γενικός Δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, επιδεικνύοντας σαφείς διαθέσεις συσσώρευσης, αφού ενδεικτικό της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί είναι ότι ο Δείκτης μέσα σε 45 λεπτά έχει αλλάξει πρόσημο 9 φορές.

Πάλι, όπως και χθες, το ποτήρι μπορεί να το εκλάβει κανείς ως μισογεμάτο ή ως μισοάδειο.

Οι πιο αισιόδοξοι τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή ο Δείκτης, αλλά και η ευρύτερη αγορά, αψηφούν πλήρως την έντονα πτωτική τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, απόρροια της παύσης των πωλήσεων στις τράπεζες, με μόνη την Εμπορική να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αρνητικό πρόσημο.

Παράλληλα στις τηλεπικοινωνίες, όπως αναφέραμε και στο πρωινό μας σχόλιο, ΟΤΕ και Cosmote υποχωρούν αλλά μόνο οριακά, ενώ η Panafon / Vodafone δείχνει να αντιδρά στον απόηχο των χθεσινών πιέσεων.

Ωστόσο, δεν λείπουν κάποιες μετοχές φωτοβολίδες που λόγω της επικείμενης λήξης του πρώτου τριμήνου, επιχειρούν την όσο το δυνατόν καλύτερη αποτίμηση των συμμετοχών τους.

Μόνο υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να αιτιολογηθεί η άνοδος κατά 12%, ή και περισσότερο, του συνόλου των τίτλων συμφερόντων Λαναρά (Κλωνατέξ, Fanco, Ναούσης, Γιαννούσης).

Παράλληλα, στο +13% διαπραγματεύεται η μετοχή της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια), η οποία κινείται με βάση τη φημολογία της άμεσης επιτυχούς έκβασης του εγχειρήματος της ιδιωτικοποίησης, συνδράμοντας στον μετριασμό των πιέσεων του FTSE - 20 και του αντίστοιχου της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Απόλυτα ισορροπημένη και η τάση στην ευρύτερη αγορά, με τις ανοδικές μετοχές να υπερτερούν των πτωτικών κατά 5, ενώ ταυτόχρονα η όλη κίνηση της Σοφοκλέους συντελείται εν μέσω σημαντικά ενισχυμένης ρευστότητας, αφού ο τζίρος διαμορφώνεται ήδη στα 18 εκατ. ευρώ (11.50’) χωρίς την ύπαρξη προσυμφωνημένων συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v