Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάρια από SSSB για την ”κόντρα” ΟΠΑΠ - πρακτόρων

Τιμή στόχο τα 11,50 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η SSSB σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2003, στην οποία χαρακτηρίζει τη μετοχή του Οργανισμού ως μεσαίου ρίσκου, προβλέποντας ότι η απόδοση της μετοχής θα είναι καλύτερη απο αυτή της αγοράς (outperform). Σενάρια για την ”κόντρα” ΟΠΑΠ - πρακτόρων.

Σενάρια από SSSB για την ”κόντρα” ΟΠΑΠ - πρακτόρων
Τιμή στόχο τα 11,50 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Schroder Salomon Smith Barney σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2003, προβλέποντας, ότι η μετοχή θα εμφανίσει απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς.

Όπως αναφέρει ο ξένος οίκος, η μετοχή του Οργανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται ως ”μεσαίου ρίσκου” διαπραγματεύεται 10,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, με τη μερισματική απόδοση του 2002 να διαμορφώνεται στο 8%.

Ο οίκος χαρακτηρίζει αρνητικό νέο την ”κόντρα” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε πράκτορες και Οργανισμό και που ενδέχεται να έχει ουσιώδη επίδραση στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πρακτόρων, που σχετίζονται με την απόφαση του ΟΠΑΠ να ξεκινήσει τη λειτουργία του παιχνιδιού ”Κίνο” χωρίς να χρησιμοποιήσει τα δίκτυά τους, αναφέρει η SSSB.

Στην χειρότερη περίπτωση- και δεδομένης της πρόθεσης των προκτόρων να απεργήσουν τα επόμενα τέσσερα Σαββατοκύριακα- εκτιμά η έκθεση, η συμμετοχή των παικτών δεν θα μεταφερθεί στις υπόλοιπες ημέρες των εβδομάδων. Τότε, είναι πιθανόν οι πωλήσεις να πληγούν κατά 30- 40 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον η SSSB αναφέρει πως τα θεμελιώδη για τον ΟΠΑΠ παραμένουν θετικά και ιδιαίτερα όσον αφορά στο ”Πάμε Στοίχημα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v