Αισιοδοξία και επιφυλάξεις από τις ΑΧΕ

Αισιόδοξες για το γενικότερο κλίμα, αλλά και επιφυλατικές για τη σημερινή συνεδρίαση είναι οι χρηματιστηριακές, ενώ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η τάση θα εξακοουθεί να δίνετασι από τις διεθνείς αγορές η πορεία των οποίων σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Αισιοδοξία και επιφυλάξεις από τις ΑΧΕ
Βελτιωμένο εκτιμά το επενδυτικό κλίμα το πρωινό report της Marfin Hellenic, με την αγορά να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και με τις διεθνείς αγορές να παραμένουν ο καθοριστικός παράγοντας. Οι ανησυχίες για τη διάρκεια και το κόστος του πολέμου, αναφέρει η Marfin, εξακολουθούν να αποθαρρύνουν τις αγορές.

Τη μετοχή της ΕΧΑΕ εντοπίζει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος η Marfin, ενώ αναφέρεται και στην πρόθεση 7 τραπεζών να αποκτήσουν το 33,4% των ΕΧΑΕ.

Συνέχιση της επιφυλακτικότητας εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη σημερινή συνεδρίαση, αφού, όπως αναφέρει, η επενδυτική στρατηγική εξακολουθεί να καθορίζεται από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Καθοριστικό κρίνει τον ρόλο των εξελίξεων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα το report της Εθνικής ΑΧΕ, ενώ αναφορά κάνει στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου επισημαίνει τον μεγάλο αριθμό πακέτων.

”Όσο ο πόλεμος παρατείνεται, τόσο τα χρηαμτιστήρια θα αμφιταλαντεύονται”, παρατηρεί η Fortius Finance στο πρωινό της report. Στο εσωτερικό της ελληνικής αγοράς, παρατηρείται αβεβαιότητα αναφορικά με το βραχυπρόεθσμο μέλλον, καθώς ο πόλεμος έχει ήδη επηρεάσει αρνητικά τους κλάδους τουρισμού και πλαστικών.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, η Fortius Finance εκτιμά ότι η τάση της ελληνικής αγοράς θα αναζητηθεί στις διεθνείς αγορές.

* Τα κείμενα των reports δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v