Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΓΑ: Από 31/03 η άσκηση δικαιώματων στην ΑΜΚ

Ξεκινά την Δευτέρα 31/03/03 και ολοκληρώνεται την 21/03/03 η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της Εθνική Ασφαλιστική σε αναλογία 6/10 στα 2,8 ευρώ.

ΕΕΓΑ: Από 31/03 η άσκηση δικαιώματων στην ΑΜΚ
Ξεκινά τη Δευτέρα 31/03/03 η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας Εθνική Ασφαλιστική και λήγει την 21/04/03.

Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι Μέτοχοι οι οποίοι ήταν κάτοχοι μετοχών της Εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 17.3.2003

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εγκρίθηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της 19ης Φεβρουαρίου 2003, και αφορά την έκδοση 21.517.800 νέων μετοχών σε αναλογία 6 νέες για 10 παλαιές και στην τιμή των 2,80 ευρώ ανά μετοχή.

Το σύνολο των μετοχών μετά την έκδοση θα ανέρχεται σε 57.380.800, ενώ τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα ανέλθουν στα 60 εκατ. ευρώ.

Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους και η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.

Επισημαίνεται ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δε θα είναι δυνατή τις τελευταίες 4 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 21.04.2003. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης, δηλ. έως και την 29.04.2003, παύουν να ισχύουν.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το Δίκτυο των Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και στη Δ/νση Τίτλων και Χρηματικού.

Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των μετοχών (Euro 2,80 για κάθε νέα κοινή ονομαστική μετοχή) για τις οποίες θα εγγράφονται σε ειδικό καταθετικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η Εταιρία στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για το σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της Εταιρίας. Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία, σημειωτέον, δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α.

Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά τη κρίση του Δ.Σ. της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v