ΧΑ: Νέας ανάγνωσης χρήζουν ορισμένοι ισολογισμοί

Διευκρινήσεις ή επιπλέον πληροφορίες σχετικά με ισολογισμούς εισηγμένων επιχειρήσεων αναμένεται να ζητήσουν αύριο τα μέλη του ΔΣ του Χρηματιστηρίου, στηριζόμενα στο ΠΔ 350 (άρθρο 10, παρ. 2), μετά από μελέτη των ισολογισμών του 2002 αρκετών εισηγμένων.

ΧΑ: Νέας ανάγνωσης χρήζουν ορισμένοι ισολογισμοί
Στο ΠΔ 350 (άρθρο 10, παρ. 2) θα στηριχθούν αύριο τα μέλη του ΔΣ του Χρηματιστηρίου προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις ή επιπλέον πληροφορίες σχετικές με ισολογισμούς εισηγμένων επιχειρήσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Χρηματιστήριο μελέτησε όλους τους ισολογισμούς χρήσης 2002 των εταιριών του ΧΑ και κατέληξε στη δημιουργία 7 ομάδων, οι οποίες χρήζουν επιπλέον πληροφόρησης.

Η κάθε ομάδα περιλαμβάνει επιχειρήσεις οι οποίες παρουσίασαν στις οικονομικές τους καταστάσεις κοινό σημείο αναφοράς (π.χ. ασαφείς παρατηρήσεις ορκωτών ελεγκτών, μη συγκρίσιμοι ισολογισμοί των τελευταίων 2 χρήσεων λόγω συγχωνεύσεων, μη ποσοτικοποίηση αποσβέσεων).

Τα μέλη της Διοίκησης θα εξετάσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά προκειμένου να απαιτήσουν από αυτές επιπλέον πληροφόρηση.

Στελέχη του ΧΑ δήλωσαν στο ”euro2day.gr” πως σε καμμία περίπτωση το Χρηματιστήριο δεν θα προωθήσει ισολογισμό εισηγμένης στο Υπουργείο Ανάπτυξης προς αναμόρφωση.

Αυτό που ενδεχομένως τεθεί προς το Υπουργείο είναι κάποιο ερώτημα από πλευράς ΧΑ προς διευκρίνιση ορισμένων σημείων. Πέραν του θέματος αυτού, η Διοίκηση του ΧΑ θα εξετάσει αύριο το ενημερωτικό δελτίο της Μεταλλοπλαστικής Αγρινίου για συγχώνευση της εταιρίας ”Μεγάλα Καταστήματα”, καθώς και το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας Revoil AE για εισαγωγή στην Παράλληλη Αγορά.

Τέλος, αναμένεται να συζητηθεί εισήγηση που αφορά στην τιμολογιακή πολιτική αγοράς Παραγώγων & ΕΤΕΣΕΠ για ΣΜΕ επί του FTSE/ASE 20 και για πράξεις που καταρτίζουν τα μέλη ως Ειδικοί Διαπραγματευτές Τύπου Α΄.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v