(Ξανά) στον ΟΤΕ το βλέμμα της αγοράς

Μετοχή σηματωρός και σήμερα αναμένεται να είναι αυτή του ΟΤΕ, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι Δείκτης και αγορά θα συμβαδίσουν, καθώς περιφερειακά επενδυτικά σχήματα και η επικείμενη λήξη του πρώτου τριμήνου χρήσης αναμένεται να προσδώσουν και σήμερα έντονο τόνο στην περιφέρεια.

Μόνο με βάση τα επίπεδα τεχνικής αντίστασης και στήριξης και με δεδομένη την επικείμενη λήξη του πρώτου τριμήνου της χρήσης, μπορεί να επιχειρήσει κανείς να προσδιορίσει, ως ένα βαθμό, την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης στη Σοφοκλέους.

Οι πολύ έντονες διακυμάνσεις των ευρωαγορών και δη το γεγονός ότι δεν δείχνουν ικανές να συνεχίσουν το ”ράλι” - αλλά στον ίδιο βαθμό δεν υποχωρούν σημαντικά - παρέχει το έναυσμα, τόσο στους αισιόδοξα, όσο και στους απαισιόδοξα σκεπτόμενους, να δράσουν καταλλήλως στην αγορά.

Με άλλα λόγια, η έλλειψη κατεύθυνσης δημιουργεί εν γένει δυνατότητα για trading, κάτι που φάνηκε χθες σε σειρά τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ενδεχομένως υπάρχει εν εξελίξει μια συνεχιζόμενη προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων, ενόψει της λήξης του πρώτου τριμήνου.

Μετοχή σηματωρός και σήμερα αναμένεται να είναι αυτή του ΟΤΕ, καθώς θα πρέπει να αναζητήσουμε δείγματα αντίδρασης από το χθεσινό –3,7%, καθώς σε αντίθετη περίπτωση όσο ”ανθεκτικός” (ή μη) αποδειχτεί ο τραπεζικός κλάδος τότε είναι σίγουρο ότι θα απειληθεί η βραχυχρόνια στήριξη στις 1.535 μονάδες, επίπεδο στο οποίο χθες ο Δείκτης είχε αντιδράσει.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί στα επίπεδα ρευστότητας στην αγορά, καθώς η σημαντική ενίσχυση του τζίρου κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών χθες, εν τέλει αποδείχτηκε ότι αφορούσε σε μείωση θέσεων από ήδη τοποθετημένους φαινόμενο που εάν επαναληφθεί και σήμερα θα αποδείξει πως πολύ δύσκολα η αγορά υπό την ευρεία έννοια του όρου μπορεί να κινηθεί ουσιωδώς ανοδικά.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v