Επανεμφάνιση πωλητών στο ΧΑ

Σε πορεία διολίσθησης προς το βραχυχρόνιο επίπεδο στήριξης των 1.535 βρίσκεται από τις 13:00 ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, επηρεαζόμενος από πιέσεις σε μετοχές, όπως του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, ενώ σε κατοχύρωση κερδών παραπέμπει η συμπεριφορά της περιφέρειας.

Υπερισχύουν κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών οι πωλητές στη Σοφοκλέους καθώς ο γενικός δείκτη των συναλλαγών έχει ξεκινήσει από τις 13:00 μια πορεία διολίσθησης ενδεχομένως προς το βραχυχρόνιο επίπεδο στήριξης των 1.535 μονάδων κινούμενος αυτή τη στιγμή στο χαμηλό ημέρας.

Υπάρχει επανεμφάνιση πωλητών, κυρίως στον ΟΤΕ (-2,5%), αλλά και στον ΟΠΑΠ (-2%), με μόνη τη Vodafone (+2%) και την ΕΧΑΕ να αντισταθμίζουν τις απώλειες σε επίπεδο γενικού δείκτη ενώ και η Alpha Bank κρατιέται οριακά σε θετικό έδαφος.

Παράλληλα, η μείωση των ρυθμών της συναλλακτικής δραστηριότητας μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών με το τζίρο να ανέρχεται πλέον στα 45 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε εκφράσει ως ανησυχία στο πρωινό μας σχόλιο, δηλαδή ότι κάποιοι θα εκμεταλλευτούν τις υψηλότερες αποτιμήσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε μείωση θέσεων

Αυτό επιβεβαιώνεται από τη σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών που κλείνει υπέρ των δεύτερων με τη σχέση του 1 προς 3 υπέρ των πτωτικών.

Θα πρέπει επίσης να εστιαστούμε στην επανεμφάνιση πωλητών στα ΣΜΕ επί του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, περισσότερο ως αντίδραση στην πτώση του επικείμενου δείκτη και λιγότερο επειδή επανέρχονται στο προσκήνιο όσοι λαμβάνουν θέσεις short.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v