Κεφαλαιαγορά: Συνολικά πρόστιμα 258.780 ευρώ

Νέο μπαράζ προστίμων συνολικού ύψους 258.780 ευρώ επέβαλε στη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με κυρίρχη την περίπτωση της LogicDis, όπου γίνεται λόγος για προσυνεννοημένες συναλλαγές.

Κεφαλαιαγορά: Συνολικά πρόστιμα 258.780 ευρώ
Νέο μπαράζ προστίμων συνολικού ύψους 258.780 ευρώ επέβαλε στη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με κυρίρχη την περίπτωση της LogicDis, όπου γίνεται λόγος για προσυνεννοημένες συναλλαγές.

Ειδικότερα, η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε την επιβολή προστίμων στην Βορειοελλαδική ΑΧΕΠΕΥ ύψους 80.000 ευρώ, στην υπεράκτια εταιρία Melten Enterprises Ltd ύψους 60.000 ευρώ και στον κ. Κωνσταντίνο Μάνο ύψους 60.000 ευρώ, διότι συμμετείχαν σε μεθοδευμένες και προσυνενοημένες συναλλαγές επί μετοχών της εταιρίας LOGICDIS κατά το χρονικό διάστημα από 20.7.2000 έως 6.2.2001, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάδοση ανακριβών ή παραπλανητικών πληροφοριών σε σχέση με την εμπορευσιμότητα της παραπάνω μετοχής.

Ο κ. Μάνος, όπως διευκρινίζεται, είναι εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Melten, σύζυγος της κ. Κυριακοπούλου Αικατερίνης εκ των βασικών μετοχών της LOGICDIS και μέλος Διοικητικoύ Συμβουλίου θυγατρικής εταιρίας της LOGICDIS. Από την έρευνα προέκυψε ότι μέσω της Βορειοελλαδικής ΑΧΕΠΕΥ διενεργήθηκαν συναλλαγές είτε μεταξύ προσώπων που συνδέονταν με την LOGICDIS, είτε μεταξύ τους επαγγελματικά ή οικογενειακά ή μετοχικά, με εναλλαγή των ρόλων αγοραστή και πωλητή (αντίστροφες πράξεις).

Επίσης, αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 13.640 ευρώ στον κ. Δημήτριο Πολίτη, μέτοχο της ΓΕΚΑΤ (νυν ΕΜΠΕΔΟΣ) και 36.140 ευρώ στην κ. Στυλιανή Κανταρτζοπούλου μέτοχο της εταιρίας ΔΙΕΚΑΤ, για μεταβολές μετοχικών ποσοστών χωρίς να ενημερώσουν ως όφειλαν βάσει του ΠΔ 51/92.

Στις κυρώσεις της Επιτροπής περιλαμβάνεται η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΦΑΡΑΙ ΑΕΕΧ κατόπιν σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης της εταιρίας και η επιβολή προστίμου ύψους 9.000 ευρώ στην χρηματιστηριακή εταιρία ΠΕΡΒΑΝΑΣ, διότι παρείχε την υπηρεσία της αναδοχής έκδοσης χωρίς την απαιτούμενη άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την πώληση υφισταμένων μετοχών κυριότητας των παλαιών μετόχων της εταιρίας SPRIDER A.E με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπό προϋποθέσεις.

Ενέκρινε, τέλος

* το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρίας EFG EUROBANK ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ., ALPHA FINANCE Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ., ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ., ΚΑΡΑΜΑΝΩΦ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. και της τράπεζας PROBANK A.E.

* την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας ΤΕΛΕΣΙΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ. ώστε να παρέχει την επενδυτική υπηρεσία της παροχής συμβουλών για χρηματοπιστωτικά μέσα καθώς και σε επιχειρήσεις σχετικά με τη διάρθρωση των κεφαλαίων τους. Επίσης εγκρίθηκε η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας σε EFG EUROBΑΝΚ ΑSSET MANAGEMENT ΑΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v