”Κόντρα” στο πτωτικό κλίμα ο ΟΤΕ

Υποτονικό κλίμα, με τζίρο που ξεπερνά οριακά τα 7 εκατ. ευρώ, επικρατεί στη συνεδρίαση της Σοφοκλέους, με μόνο τον ΟΤΕ να προσπαθεί να αντισταθμίσει τις πιέσεις που ασκούν στον Δείκτη οι τράπεζες. Έντονες διακυμάνσεις στην περιφέρεια με εξαιρετικά χαμηλούς όμως όγκους συναλλαγών.

Ο ΟΤΕ, ξεκινώντας τη συνεδρίαση με κέρδη 1,7%, έδωσε ένα πρόσκαιρο στίγμα αντίδρασης, το οποίο όμως προς το παρόν, δείχνει να αψηφά η ευρύτερη αγορά, με τις πτωτικές μετοχές να υπερτερούν των ανοδικών με αναλογία 3 προς 1.

Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ζήτησης σε πληθώρα τίτλων, εξέλιξη που δημιουργεί αρκετά έντονες διακυμάνσεις, όπως και χθες.

Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι 9 τίτλοι βρέθηκαν στο limit up με μια πράξη, ελλείψει πωλητών, ενώ στον αντίποδα 11 τίτλοι καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 9%, με το σύνολο των πράξεων να είναι λιγότερο από τρεις.

Ωστόσο, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη οι απώλειες μέχρι στιγμής περιορίζονται, απόρροια του ότι ο ΟΤΕ διατηρείται σε θετικό έδαφος.

Ευεργετική η επίδραση και της ΔΕΗ, με τις τράπεζες όμως για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα να ”υποαποδίδουν” του Δείκτη, καθώς οι απώλειές τους ξεπερνούν τη μισή ποσοστιαία μονάδα.

Ο Γενικός Δείκτης συσσωρεύεται στην περιοχή των 1.530 – 1.535 μονάδων, καταγράφοντας απώλειες που δεν ξεπερνούν τη μισή ποσοστιαία μονάδα.

Όσον αφορά την κίνηση στην αγορά παραγώγων, ενόψει του σαββατοκύριακου και της γεωπολιτικής αστάθειας που επικρατεί, αρχίζει να τιμολογείται στο ΣΜΕ του FTSE-20 περαιτέρω πτώση του υποκείμενου δείκτη, μετά από ένα άνοιγμα που παρέπεμπε -ενδεχομένως- σε αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v