”Ιδιο έργο” στη Σοφοκλέους βλέπουν οι ΑΧΕ

Παρόμοια εκτιμούν οι ΑΧΕ ότι θα είναι η εικόνα που θα εμφανίσει η ελληνική αγορά την Παρασκευή, με την εξάρτηση από τις διεθνείς αγορές να παραμένει υψηλη και να εμποδίζει την όποια ανοδική κίνηση.

”Ιδιο έργο” στη Σοφοκλέους βλέπουν οι ΑΧΕ
Όπως αναφέρει το πρωινό report της Marfin Hellenic, η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να κινείται στο ίδιο μοτίβο σε συσχετισμό με τους διεθνείς δείκτες.

Το report αναφέρει επίσης ότι η μετοχή που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον είναι αυτή του ΟΤΕ, καθώς όπως τονίζει η απάντησή του στον ανταγωνισμό, αν και όχι ιδιαιτέρως τολμηρή, πιστεύεται πως θα ευχαριστήσει την αγορά.

Στη στάση αναμονής γύρω από τις εξελίξεις του Ιράκ αποδίδει η Εθνική ΑΧΕ το περιορισμένο ενδιαφέρον από τη μεριά των επενδυτών. Η αυξημένη αβεβαιότητα αναφορικά με έναν μεγαλύτερης διάρκειας πόλεμο συντελεί σε μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη περί της πρόθεσης του δημοσίου να διατηρήσει τη ”χρυσή μετοχή” των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, μετά την πώληση του 33,3% στις επτά τράπεζες, αναφέρεται, μεταξύ άλλων το report της Εθνικής.

Την προσοχή της στο σημερινό δ.σ. του ΧΑ που αναμένεται να συζητήσει την αναμόρφωση των ισολογισμών του 2002, στρέφει το πρωινό report της Fortius Finance. ”Είναι γεγονός ότι οι προσπάθειες ενίσχυσης της διαφάνειας στο ελληνικό χρηματιστήριο κινούντια προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά παράλληλα μαρτυρούν το μεταβατικό στάδιο το οποίο διανύει η αγορά”, αναφέρει η Fortius.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, η Fortius πιστεύει πως τόσο οι ξένες αγορές, όσο και οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης (και δη του ΟΤΕ) θα αποτελέσουν τροχοπέδη για τη σημερινή συνεδρίαση.

Σε περιπέτειες εκτιμά τεχνική ανάλυση της Fortius για τον ΟΤΕ ότι βάζει τη μετοχή του Οργανισμού η αδυναμία του τίτλου να ξεπεράσει τον κεντρικό κινητό μέσο όρο των 9,86 ευρώ, καθώς όπως αναφέρεται, είναι πιθανό να ανοίγει ο δρόμος για ένα ισχυρό καθοδικό pullback προς τα 8,80 ευρώ. Βραχυχρόνια στήριξη εμφανίζει η περιοχή των 9,38 ευρώ, ενώ αντίθετα αντίσταση εκτιμάται στα 10 ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη, ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v