Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Οι δυσκολίες της παγκόσμιας οικονομίας, που επιδεινώνονται υπό το βάρος του πολέμου, η εικόνα των χρηματαγορών, η ανοδική πορεία του πετρελαίου, του χρυσού και του ευρώ, η χθεσινή πτωτική συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Οι δυσκολίες της παγκόσμιας οικονομίας, που επιδεινώνονται υπό το βάρος του πολέμου, η εικόνα των χρηματαγορών, η ανοδική πορεία του πετρελαίου, του χρυσού και του ευρώ, η χθεσινή πτωτική συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Πόλεμος – Ιράκ: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ παρά την καθυστέρηση της προέλασης των στρατευμάτων, επισημαίνει η Εξπρές η οποία κάνει λόγο για ”εμφύλιο” στο Πεντάγωνο. Με σφοδρότητα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε όλα τα μέτωπα του Ιράκ, σημειώνει το Κέρδος.

Οικονομία: Πολλαπλασιάζονται οι δυσκολίες στην οικονομία, σύμφωνα με την Εξπρές, καθώς η κατανάλωση συρρικνώνεται συνεχώς, ενώ παρατηρείται και δραστική επιδείνωση των δεικτών επιχειρηματικού κλίματος στην ευρωζώνη.

Σοφοκλέους: Δεν εκκρεμεί καμία αίτηση για εισαγωγή στη Σοφοκλέους, επισημαίνει η Ημερησία επισημαίνοντας πως επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στο παρελθόν δεν τολμούν τώρα να επικαιροποιήσουν τον φάκελο.

Χρηματιστήρια: Έξι χρόνια πίσω ”γύρισαν” οι αγορές, με τη Σοφοκλέους να χάνει 3,34% και τον Δείκτη να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1997 σύμφωνα με την Ημερησία. Σε πόλεμο μακράς πνοής αλλά σε δύο μέτωπα βρίσκονται οι διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, αναφέρει η Εξπρές. ”Αμαχητί” φέρονται να πέφτουν οι αγορές, καθώς παρατηρήθηκε ελεύθερη πτώση στα χρηματιστήρια, με το πετρέλαιο, τον χρυσό και το ευρώ να ανεβαίνουν ωστόσο, αναφέρει η εφημερίδα Κέρδος.

Οι απειλές κατά Συρίας – Ιράν τρόμαξαν τις αγορές, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική η οποία αναφέρει πως η χθεσινή συνεδρίαση ήταν ίσως η χειρότερη από την αρχή του έτους. Πανικός επικράτησε στις αγορές από τον πόλεμο διαρκείας, επισημαίνει το Βήμα το οποίο χαρακτηρίζει τη Σοφοκλέους ως βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ η Καθημερινή αναφέρει πως καταναλωτές και αγορές βρίσκονται στα πρόθυρα κατάθλιψης.

Σε ”ανηλεή” βομβαρδισμό των χρηματιστηρίων προχώρησαν χθες οι αγορές, καθώς αποδεικνύονται φρούδες οι ελπίδες για ταχεία επικράτηση του Μπους, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

ΟΤΕ: Αθρόες πωλήσεις πίεσαν τη μετοχή του Οργανισμού στα 8,4 ευρώ, σημειώνει η Ημερησία η οποία αναφέρει και τους τρεις λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνση του οικονομικού διευθυντή, ενώ η Εξπρές αναφέρει σχετικά πως οι ανοιχτές πωλήσεις, όταν εκδηλώθηκε στήριξη στην περιοχή των 8,60 ευρώ, ανησύχησαν την αγορά για την ένταση και τη διάρκεια της πτώσης.

Ο διοικητικός πόλεμος φέρεται να ”βούλιαξε” τη μετοχή του ΟΤΕ, σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ το Χρηματιστήριο αναφέρει πως η μετοχή του Οργανισμού βρέθηκε στη ”δίνη του κυκλώνα” καθώς η αγορά φαίενται να αμφισβητεί την επενδυτική του στρατηγική.

Προϋπολογισμός: Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε στο πρώτο δίμηνο του έτους ο Κρατικός Προϋπολογισμός, σημειώνει η Ναυτεμπορική η οποία προσθέτει πως καταγράφηκε τετραπλασιασμός των δημοσίων δαπανών, και οριακή μείωση των εσόδων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 69% το έλλειμμα.

ΙΑΤΑ: Σε περικοπές δρομολογίων και απολύσεις προχωρούν όλες οι αεροπορικές εταιρίες, ενώ αναμένονται έμμεσες ενισχύσεις των εταιριών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνει η Ημερησία.

Τράπεζα Πειραιώς: Υψηλότερα θα είναι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για την τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία προσθέτει πως ο όμιλος εξαγόρασε τράπεζα στη Νέα Υόρκη και πως σχεδιάζει τη δημιουργία 20-25 νέων καταστημάτων κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής. Η Εξπρές αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου του ομίλου κ. Μιχάλη Σάλλα για συγχωνεύσεις τραπεζών, με προϋποθέσεις όμως.

ΕΧΑΕ: Οριστικά στις τράπεζες περνάει το 33,4% της ΕΧΑΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως η τιμή της μεταβίβασης κυμαίνεται μεταξύ 3,7 – 3,8 ευρώ.

Δέλτα Συμμετοχών: Μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Δέλτα Συμμετοχών για το 2002, σύμφωνα με την Εξπρές.

Σ. Κόκκαλης: Προς το αρχείο καταλήγει η δικογραφία για τις υποθέσεις των αρχείων της ΣΤΑΖΙ και του ρωσικού Λόττο, για τις οποίες κατηγορήθηκε ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τηλεπικοινωνίες: Σύμβαση ύψους 5 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε μεταξύ Intracom και Εμπορικής, όπως σημειώνει το Χρηματιστήριο.

Εταιρίες Συμμετοχών: Δύσκολη χρονιά αναμένεται να είναι και το 2003 για τις εταιρίες συμμετοχών, καθώς το πρώτο τρίμηνο η πτώση των μετοχών τους ανήλθε στο 20,3%, σχολιάζει η Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v