”Ερμαιο” συνεχούς μεταβλητότητας το ΧΑ

Εύρος συσσώρευσης ανάλογο με αυτό των ευρωαγορών δείχνει να αποκτά η Σοφοκλέους, καθώς, παρά τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις στο Ιράκ, παρατηρείται λιγότερο επιθετική αποχώρηση των πωλητών. Δύο τα ερωτήματα.

Κάτι από τη... δόξα των traders του εξωτερικού έκλεψαν οι εγχώριοι επενδυτές την εβδομάδα που πέρασε στη Σοφοκλέους, καθώς κάτι η διάθεση βελτίωσης των αποτιμήσεων (καλλωπισμός) και της αξίας των συμμετοχών την ύστατη ώρα ενόψει της λήξης του τριμήνου, κάτι οι αντίστοιχες έντονες διακυμάνσεις των Ευρωαγορών, έδωσαν την ευκαιρία για αποκόμιση κερδών.

Στους κερδισμένους της εβδομάδας, χαρακτηριστικά, βρίσκει κανείς τίτλους που ”αρέσουν” στους intraday παίκτες: Space Hellas (34%), Κλωνατέξ κοινό και προνόμιο με κέρδη 27%, Φάνκο (27%) κ.ο.κ.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,34%, υποχωρώντας στις 1.517,94 μονάδες έναντι 1.570,39 μονάδες που βρίσκονταν στις αρχές της εβδομάδας, η οποία ήταν και... λειψή λόγω της 25ης Μαρτίου.

Σε τι μπορούμε να προσδοκούμε; Καταρχήν, κατά διαστήματα, παρατηρήθηκε μια αρκετά σημαντική αποχώρηση των πωλητών, οι οποίοι φάνηκαν λιγότερο επιθετικοί. Ίσως, η Σοφοκλέους να αποκτά ένα εύρος συσσώρευσης, αντίστοιχο με αυτό των Ευρωαγορών.

Αυτό, θα φανεί από τη Δευτέρα, όποτε και τα Περιφερειακά επενδυτικά σχήματα θα κληθούν να αποδείξουν ότι δεν ”καλλώπιζαν”, αλλά ότι έχουν τη διάθεση για υποστήριξη θέσεων.

Παράλληλα, η ενίσχυση του τζίρου σε ανοδικές συνεδριάσεις ή όταν παρατηρούνταν ενδοσυνεδριακά ανοδικές κινήσεις, καταδεικνύει τη διάθεση μείωσης θέσεων από τη πλειονότητα των ενεργών επενδυτών.

Ακόμα, δεν φαίνεται να έχει έρθει η στιγμή που ο μέσος επενδυτής μπορεί να παραμείνει τοποθετημένος για μία εβδομάδα ή δέκα μέρες, όπως στο εξωτερικό.

Σηματωρός της τάσης ήταν και παρέμεινε ο ΟΤΕ, η μέση ημερήσια διακύμανση του οποίου ξεπέρασε το 3,5%, χαρακτηριστικό της έντονης μάχης αγοραστών-πωλητών.

Αψιμαχία που εν τέλει βρήκε νικητές τους πωλητές...

Όσον αφορά την αγορά παραγώγων, εφιστούμε την προσοχή σε επανεμφάνιση πωλητών από το εξωτερικό, οι οποίοι φάνηκαν διατεθειμένοι να τιμολογήσουν περαιτέρω πτώση των υποκείμενων δεικτών, εκτιμώντας ίσως πως όπως και οι διεθνείς αγορές, και η ελληνική θα παρασυρθεί ενδεχομένως σε μια νέα πτωτική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v