Αντιδρά ο ΟΤΕ, ανάσες στην περιφέρεια

Σχετικά θετική -δεδομένης και της συγκυρίας- είναι η εικόνα της Σοφοκλέους, εξέλιξη στην οποία οφείλεται στην αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ, αλλά και στη σταθεροποιητική κίνηση των τραπεζών. Ανάσες και στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο Δείκτης, με περισσότερες όμως ανάσες ευρύτερα η αγορά. Πάντα στο πλαίσιο του βραχυπρόθεσμου, αβέβαιου και άκρως ριψοκίνδυνου χαρακτήρα των ημερών.

Η μετοχή του ΟΤΕ με το ένα τέταρτο των χθεσινών συναλλαγών, αντιδρά κατά περίπου 20% (σε σχέση με την σταθμική χθεσινή διόρθωση). Αυτό πρακτικά, και με την προϋπόθεση ότι δε θα επιβαρυνθεί το κλίμα, αφήνει κάποια περιθώρια για περαιτέρω άσκηση βραχυπρόθεσμων υπεριτιμητικών κινήσεων προς τα 8,90 – 9 ευρώ.

Πάντως, μέχρι νεοτέρας για τη μετοχή του Οργανισμού, το νέο χαμηλό εύρος διακύμανσης, φαίνεται να διαμορφώνεται μεταξύ 8,1 – 9 ευρώ.

Συνεχίζει να ”κρατά” τα κέρδη της η Intracom (4,16 ευρώ), προς τα 9,12 ευρώ ενισχύεται η Cosmote, ενώ υποχωρεί στα 4,72 ευρώ η Πειραιώς και χαμηλότερα των 30 ευρώ ο Τιτάνας.

Στη μετοχή της ΔΕΗ, όπως αναμένονταν άλλωστε, διατηρούνται σταθεροποιητικές τάσεις. Το ενθαρρυντικό για την αγορά μας είναι πως η οριακά θετική διακύμανση του Δείκτη πραγματοποιείται τη στιγμή που χάνονται συνολικά τα πρωινά κέρδη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στις αγορές διαμορφώνονται πάντως, διακυμάνσεις, ενώ προσελκύεται κερδοσκοπική ρευστότητα.

Από τις μετοχές που αντιδρούν συνεχίζουν οι Fanco, Κλωνατέξ, Lannet και γενικότερα μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας. Προς τα 1,27 ευρώ κινείται η Ιντρακάτ, προς τα 2,65 η Frigoglass, ενώ προσεγγίζει πλέον τα 3 ευρώ η μετοχή των ΕΧΑΕ.

Δεδομένης της συγκυρίας, η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς εμφανίζεται σχετικά θετική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v