Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπουν Marfin και Deutsche Bank για ΟΠΑΠ

Αρνητική επίδραση αναμένεται να έχουν οι εξελίξεις αναφορικά με το τρίτο πακέτο μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ στη μετοχή του, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, ενώ την ίδια στιγμή η Deutsche Bank, σε ανάλυσή της σχετικά με τις επιπτώσεις της απεργίας των πρακτόρων στα μεγέθη του Οργανισμού (31/3/03), δίνει σύσταση ”αγορά”, με τιμή-στόχο τα 10,9 ευρώ.

Τι βλέπουν Marfin και Deutsche Bank για ΟΠΑΠ
Αρνητική επίδραση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα έχουν τα πρόσφατα νέα σχετικά με το επόμενο πακέτο μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ, ενώ την ίδια στιγμή η Deutsche Bank, σε ανάλυσή της σχετικά με τις επιπτώσεις της απεργίας των πρακτόρων στα μεγέθη έτους του Οργανισμού, με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2003, δίνει σύσταση ”αγορά”, με τιμή-στόχο τα 10,9 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Marfin Hellenic, επικαλούμενη δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, αναφέρει ότι η προσφορά του τρίτου και τελευταίου πακέτου της μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα προς τα τέλη Μαΐου.

Σημειώνεται πως το Δημόσιο θα προσφέρει το 25%, μειώνοντας τη συμμετοχή του στο 51%. Όπως επισημαίνει η Marfin, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως έπεται δημόσια προσφορά για το τρίτο πακέτο μετοχών του Οργανισμού, είναι πιθανό τα πρόσφατα αυτά νέα να επιδράσουν αρνητικά στη μετοχή του ΟΠΑΠ σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Από την άλλη η Deutsche Bank, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2003, στην οποία αναφέρεται στις επιπτώσεις που θα έχει η απεργία των πρακτόρων στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, δίνει σύσταση ”αγορά” με τιμή-στόχο τα 10,9 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπλέον, η Deutsche Bank προσθέτει πως η μετοχή του Οργανισμού παραμένει ”φθηνή”, επισημαίνοντας ωστόσο το γεγονός πως υπάρχει βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα γύρω από τη μετοχή.

Αναφορικά με την απεργία των πρακτόρων, η Deutsche Bank εκτιμά πως θα έχει αρνητική επίδραση της τάξεως του 1% στο σύνολο των πωλήσεων και των κερδών για το σύνολο του 2003.

Σχετικά με το τρίτο πακέτο μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ, η Deutsche Bank σημειώνει πως το Ελληνικό Δημόσιο στοχεύει στη διάθεσή του όταν οι συνθήκες της αγοράς βελτιωθούν, γεγονός το οποίο εκτιμά πως πιθανότατα δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

ΣΗΜ: Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα της νέας μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ στον ”Χαμαιλέοντα”. Εχει φροντίσει για εσάς από τις 28 Μαρτίου τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v