Και πάλι από ”έξω” η τάση στο Χ.Α., λένε οι ΑΧΕ

Την αδυναμία της Σοφοκλέους να παρουσιάσει αντίστοιχη με τις ξένες αγορές άνοδο επισημαίνουν οι χρηαμτιστηριακές, ενώ προσθέτουν ότι η τάση θα έλθει και πάλι από το εξωτερικό.

Και πάλι από ”έξω” η τάση στο Χ.Α., λένε οι ΑΧΕ
Υποαπόδοση του Χ.Α. σε ανοδικές ξένες αγορές προβλέπει και για σήμερα το report της Marfin Hellenic. Η Marfin εκτιμά ότι η πρόσφατη πίεση στην τιμή της μετοχής της 3Ε είναι υπερβολική, καθώς, όπως αναφέρει, δεν ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας. Ως τιμή-στόχο για τη μετοχή το report θέτει τα 16 ευρώ.

Ξεχωριστή αναφορά κάνει το report στην προσαρμογή επιτοκίων από την EFG Eurobank. Το βασικό στεγαστικό επιτόκιο, αναφέρεται, παραμένει αμετάβλητο στο 5,5%. Εκτιμούμε, γράφει το report, ότι η επίπτωση στο επιτοκιακό περιθώριο το 2003 θα είναι ελαφρώς αρνητική και επηρεάζονται κυρίως οι νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων.

Με ενδιαφέρον εκτιμά η Fortius Finance ότι αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου δεν αναμένεται να υπάρξει μείωση επιτοκίων αν και, τονίζει, κρίνεται επιβεβλημένη. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι το Χ.Α. θα ακολουθήσει και πάλι τις ξένες αγορές, με το εύρος της κίνησης να συμβαδίζει δυστυχώς περισσότερο στην πτώση παρά στην άνοδο.

Θετικά αναμένει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ να κινηθεί η αγορά και σήμερα, αποδίδοντας την αισιοδοξία της στα σινιάλα από το Ιράκ που καθιστούν πιθανή τη γρήγορη λήξη του πολέμου.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v