ΣΩΛΚ: Συνελήφθησαν ο Αθαν. και Κ. Μητρόπουλος

Συνελήφθησαν το μεσημέρι οι Αθανάσιος και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου, όπου χθες συνέβη το τραγικό ατύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 6 εργαζόμενους, ενώ τραυματίσθηκαν 3.

ΣΩΛΚ: Συνελήφθησαν ο Αθαν. και Κ. Μητρόπουλος
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι Αθανάσιος και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου, όπου χθες συνέβη το τραγικό ατύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 6 εργαζόμενους, ενώ τραυματίσθηκαν 3.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Κολωνάκι, προκειμένου να οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

Την οδύνη για τον χαμό των συνανθρώπων μας στη Σωληνουργεία Κορίνθου εξέφρασε και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η πολιτεία -που έχει την ευθύνη για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων- έχει καθιερώσει ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας, που λειτουργούν σύμφωνα με ένα ’’τέλειο ίσως’’ νομοθετικό πλαίσιο.

Για το συγκεκριμένο δυστύχημα γίνεται έρευνα, οι αποφάσεις θα ληφθούν με τη λήξη της έρευνας και η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη ΓΣΕΕ διότι ”δεν πρέπει να εφησυχάζουμε” για να μην υπάρχουν ατυχήματα, είπε ο κ. Πρωτόπαπας.

Ανακοίνωση της εταιρίας

Εξάλλου, σε απάντηση αιτήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών και στα πλαίσια της απόφασης 5/204 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ γνωστοποίησε τα εξής:

Το σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας του εργοστασίου της Κορίνθου είναι πιστοποιημένο από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης με την επωνυμία BVQI, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς κατοχυρωμένου προτύπου OHSAS 18001:1999.

Η εταιρία, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης παρέχει στο προσωπικό της και ομαδική ασφαλιστική κάλυψη, πρόσθετης της ασφαλιστικής κάλυψης του ΙΚΑ, με την εταιρία Alico Aig Life.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις τόσο της Κορίνθου όσο και της Θίσβης καλύπτονται ασφαλιστικά από κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιριών, έναντι κινδύνων πυρός, εκρήξεως, πλημμύρας και λοιπών κινδύνων.

Οι παραγωγικές μονάδες της Κορίνθου και της Θίσβης θα παραμείνουν κλειστές σε ένδειξη πένθους μέχρι την Δευτέρα 7 Απριλίου 2003.

Η διαδικασία της αξιολόγησης των ζημιών που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μονάδος παραγωγής σωλήνων με την μέθοδο της ευθείας ραφής στην Κόρινθο έχει ξεκινήσει, το πόρισμα από την οποία θα είναι έτοιμο συντόμως.

Η έναρξη λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας της Κορίνθου θα γίνει μόλις αποκατασταθούν οι ζημίες και η ομαλή λειτουργία της μονάδος. Οι παραγωγικές μονάδες της Θίσβης θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 7 Απριλίου 2003.

Η θέση του ΣΕΒ

”Με μεγάλη οδύνη παρακολουθούμε την εξέλιξη του δραματικού εργατικού δυστυχήματος που συνέβη σε μια λαμπρή εταιρεία- μέλος μας, τα ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε”, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΒ. Ο ανθρώπινος πόνος δεν μετριάζεται με λόγια, όσο ανυπόκριτα, ειλικρινή και εγκάρδια κι αν είναι. Μόνο ο χρόνος θα απαλύνει κάπως τις πληγές.

Δίπλα στον ανυπέρβλητο πόνο απαιτείται η αναζήτηση και ο δίκαιος καταλογισμός ευθυνών. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στην παρρησία και την παρουσία των διευθυνόντων και των στελεχών της Επιχείρησης που είναι απαραίτητοι για να διαχειριστούν την κρίση που διέρχεται η εταιρεία και να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Τα ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. είναι μια επιχείρηση που ενώ το 1998 απασχολούσε 350 άτομα, σήμερα δίνει εργασία σε 850 ανθρώπους, με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, που σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια έκανε επενδύσεις στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της.

Η Επιχείρηση είναι μία από τις ελάχιστες στη χώρα μας πιστοποιημένες κατά OHSAS 18001 και κατέχει πιστοποιητικό ISO 14001, δηλαδή τα συστήματα που διασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγιεινή, την ασφάλεια και το περιβάλλον. Δυστυχώς, τα συστήματα αυτά δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και την επιχείρηση από τη φοβερή έκρηξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v