Ολα ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι

Διάθεση να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές κινούμενη προς τις 1.535 μονάδες δείχνει η Σοφοκλέους μετά την αρχική επιφυλακτικότητα. Βασικός μοχλός οι τράπεζες (2,04%). Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναγνωριστικές, διερευνητικές, οι μέχρι στιγμής κινήσεις. Με τον Δείκτη να κυμαίνεται σε εύρος 1.513 – 1.525 μονάδων. Η εικόνα για την ώρα ”ξεγελά”, παρά το ότι οι απώλειες στη μετοχή του ΟΤΕ είναι μικρότερες απ’ ό,τι είχαν αρχικά εκτιμηθεί.

Δεν είναι μέχρι στιγμής αρκούντως επιθετική η κίνηση στην Alpha, καθώς η μετοχή της καταγράφει μικρές απώλειες. Αντιθέτως, μικρά κέρδη εμφανίζουν Εθνική και Eurobank, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή υπεραξιών μέσω της ΕΤΒΑ.

Ανάλογη εικόνα επιφυλακτικότητας, επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, που πρακτικά σημαίνει πως και σήμερα η τάση θα ξεκαθαρίσει μετά τις 13.00’ – 13.30’ (ώρα Ελλάδος).

Σε κάθε περίπτωση, στόχος για την αγορά παραμένει η προσέγγιση των 1.535 μονάδων, όπου και έχει διαμορφωθεί η πρώτη ”αντίσταση”. Δεν θα ”βγαίνει” μέχρι το μεσημέρι το θετικό σενάριο, καθώς η προσπάθεια κατοχύρωσης ρευστότητας συνεχίζεται με ήπιους τόνους.

Παρακολουθώντας όμως τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών, πέραν των ΟΤΕ, Alpha, διαπιστώνεται διάθεση για κάτι καλύτερο.

Στην κορυφή, εύλογα η μετοχή της Frigoglass, η υποτιμημένη Intertech, οι θυγατρικές ΕΤΒΑ leasing, ΕΤΒΑ Τράπεζα, Επενδύσεις Αναπτύξεων, Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και οι Lantec, Informatics, Δομική Κρήτης, MLS, Γρηγόρης, Fanco, Λαζαρίδης, Κλωνατέξ, Βιοτέρ και αρκετές ακόμη από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μέχρι την ώρα που θα αποσαφηνιστεί η τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο Δείκτης δε θα πρέπει να έχει υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.505 μονάδων, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κυμαίνεται κοντά στο εύρος 1.520 – 1.526 μονάδων, που θα επιτρέπει προς το κλείσιμο μια αναθέρμανση- αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v