ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία με το βλέμμα στο Ιράκ

Για μία ακόμη συνεδρίαση το πρόσημο της Σοφοκλέους αναμένεται να καθοριστεί από την κίνηση των ξένων αγορών. Ωστόσο, οι χρηματιστηριακές εκτιμούν πως η θετική ψυχολογία θα παραμείνει στην αγορά, ενώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το ενδιαφέρον θα στραφεί στα εταιρικά νέα.

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία με το βλέμμα στο Ιράκ
Οι ξένες αγορές και οι εξελίξεις στο Ιράκ εξακολουθούν να καθορίζουν την πορεία της Σοφοκλέους, όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Hellenic, η οποία εκτιμά πως η υπoαπόδοση του Χ.Α. σε σχέση με τις ξένες αγορές θα συνεχιστεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Marfin, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί στα εταιρικά νέα εν όψει της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου που θα ξεκινήσει στο τέλος του μήνα.

Μεταξύ άλλων η Marfin κάνει αναφορά στη χθεσινή ανακοίνωση της Frigoglass για επιστροφή στους μετόχους 1 ευρώ ανά μετοχή, κίνηση η οποία εκτιμά πως θα ευχαριστήσει την αγορά.

Επίσης, η Marfin σημειώνει στο report της την ειδική έκθεση της Standard & Poor’s για την Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με την οποία οι προοπτικές της Τράπεζας χαρακτηρίζονται θετικές, ενώ επισημαίνεται και η βελτίωση του χαρτοφυλακίου της. Ο ξένος οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγησή του για τον μακροπρόθεσμο και τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της Εμπορικής (ΒΒΒ+ και Α – 3) αντίστοιχα, ενώ χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές για την πιστοληπτική της ικανότητα.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό σχόλιό της πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος ήταν ένας από εκείνους που σημείωσαν καλές αποδόσεις, δεδομένου ότι οι θεσμικοί επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους σε μετοχές του συγκεκριμένου κλάδου μετά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Εθνική, παρά το γεγονός ότι η αποκόμιση κερδών θα ήταν πιθανή, διαφαίνεται ότι η θετική ψυχολογία θα παραμείνει στην αγορά.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Fortius ΑΧΕΠΕΥ όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, η έλευση του Σαββατοκύριακου και η απρόβλεπτη απάντηση του Σαντάμ στην προέλαση των αμερικανικών δυνάμεων προβάλλουν ως αρνητικά γεγονότα, ενώ ως θετικό προβάλλει η επίθεση στη Βαγδάτη η οποία η Fortius εκτιμά πως ως γεγονός και μόνο μπορεί να προκαλέσει νέα ανοδική αντίδραση των αγορών τη Δευτέρα.

Κατά συνέπεια η Fortius τάσσεται υπέρ μιας ουδέτερης συνεδρίασης σήμερα, όπου και πάλι το πρόσημο του Γενικού Δείκτη θα εξαρτηθεί από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με τάσεις σταθεροποίησης εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά, αφού, όπως επισημαίνει στο ημερήσιο δελτίο της, είναι αρκετά πιθανό να παρουσιαστούν ρευστοποιήσεις, κυρίως λόγω αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών, οδηγούμενες από την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών, αλλά και από την τρέχουσα ανασφάλεια που διακατέχει τις αγορές.

Από την άλλη πλευρά, συμπληρώνει η Φάσμα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι αγορές κινούνται με υψηλή συσχέτιση μεταξύ τους, με γνώμονα τις εξελίξεις από τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε θετική, κατά τις αγορές, εξέλιξη θα διατηρήσει το θετικό κλίμα, καταλήγει η Φάσμα.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v