Πιο γερά στο ”στοίχημα” της προεξόφλησης

Με μοχλό συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές, καθώς κάνει λίγο ”κράτει” ο τίτλος του ΟΤΕ, θα επιχειρηθεί να οδηγηθεί η αγορά προς τις 1.535 μονάδες. Αποφασισμένοι να μπουν γερά στο παιχνίδι της προεξόφλησης και οι εγχώριοι παίκτες. Θετικό το κλίμα συνολικότερα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς άπαντες διψούν για... ρευστότητα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις δηλώσεις των αμερικανών ποντάρουν οι αγορές. Ειδικότερα στην Φραγκφούρτη ”παίζεται” η είδηση πως την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να ανακοινωθεί η επόμενη ιρακινή κυβέρνηση.

Δεδομένης λοιπόν της συγκυρίας, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξουν χαμηλότερα των 1.505 μονάδων σήμερα οι ”παίκτες” και στη Σοφοκλέους. Πρώτος στόχος η προσέγγιση και η υπέρβαση της αντίστασης των 1.535 μονάδων.

Κατά πάσα βεβαιότητα θα πραγματοποιηθεί μέσω συνεχιζόμενων αγορών σε τραπεζικές μετοχές, καθώς στον ΟΤΕ υπάρχουν και πάλι... μικροπροβληματάκια.

Η χθεσινή ανάλυση της Deutsche Bank που αναθεωρεί προς σημαντικά χαμηλότερο σημείο την τιμή του Οργανισμού, ξαναφέρνει τη μετοχή στα χέρια των ”πωλητών”. Κατά συνέπεια θα κινηθούμε με αιχμή την Alpha και ηρακλειδείς της, τις Eurobank και Εθνική.

Ήδη ο κλαδικός δείκτης προσφέρει ικανοποιητικότατες στηρίξεις πέραν των 2.100 μονάδων. Προσβλέπουμε σε αντίδραση μετοχών του κατασκευαστικού κλάδου, λύσεων πληροφορικής, κλωστοϋφαντουργικών και συμμετοχικών σχημάτων.

Οι συναλλαγές θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ξεπεράσουν τα 70 εκατ. ευρώ, ο δε Δείκτης έστω και ενδοσυνεδριακά να δοκιμάσει τις 1.535 μονάδες. Στο καλύτερο σενάριο οι μετοχές που θα κινηθούν σήμερα πτωτικά δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν τις 20 – 25.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v