Επανεμφάνιση αγοραστών (και) σε Εθνική

Μετά την στάση και στήριξη πέριξ των 1.500 μονάδων επανέρχονται οι αγοραστές και σε μετοχές τραπεζών. Θετική μέχρι στιγμής η ανταπόκριση της Εθνικής, σταθερός ο ΟΤΕ, με κέρδη ο ΟΠΑΠ, ενώ επιχειρείται να προεξοφληθούν θετικά ενδεχόμενα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι θετικές ενδείξεις που προδιαγράφονται, πάντα σύμφωνα με την κίνηση των αμερικανικών συμβολαίων, εντείνουν την τελευταία μισή ώρα τους αγοραστές και στη Σοφοκλέους.

Ουσιαστική παρουσία τους διαπιστώνεται στη μετοχή της Εθνικής (με κέρδη +1,5%), της Alpha, αλλά και των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και δυο τριών ακόμη δεικτοβαρών τίτλων.

Κίνηση που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Δείκτη και σε κλείσιμο προς τις 1.522 μονάδες, με μόνη ”παραφωνία” τον συγκριτικά χαμηλό τζίρο. Αν και σε ανοδική συνεδρίαση δεν δείχνει πως θα ξεπεράσει τα 65 εκατ. ευρώ.

Αυτή η αλλαγή τάσης, που παρατηρείται μετά τις 14.30’, ενδέχεται προς το κλείσιμο να ενδυναμωθεί περαιτέρω, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε μερική προεξόφληση καλύτερων αποτελεσμάτων και στον χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v