Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση Intracom - αναλυτών

Την πρόθεσή της για πώληση της συμμετοχής της στη Vodafone Panafon μέχρι τον Ιούνιο ανακοίνωσε χθες η Intracom, κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε αναλυτές, στην οποία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για αύξηση της τάξεως του 10% στις πωλήσεις και στα κέρδη προ φόρων του ομίλου το 2003. Τι βλέπουν Εθνική ΑΧΕ και Marfin.

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση Intracom -  αναλυτών
Διατηρεί τις προβλέψεις για τα οικονομικά μεγέθη του 2003 η διοίκηση της Intracom, ενώ προτίθεται να διαθέσει το ποσοστό της στην Panafon, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα reports της Εθνικής και της Marfin που απεικονίζουν τα συμπεράσματα χθεσινής παρουσίασης σε αναλυτές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως αναφέρει η Marfin, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα σημειώσει άνοδο της τάξεως του 10% και θα φτάσει στα 890 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογη αύξηση εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν και τα κέρδη προ φόρων του ομίλου, διαμορφούμενα στα 110 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Marfin σημειώνει πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι λίγο χαμηλότερες από τις δικές της και ως εκ τούτου τις χαρακτηρίζει ”συντηρητικές” ή έστω ασφαλείς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin, οι πωλήσεις θα υπερβούν τα 900 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τα 120 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο report της Marfin, η διοίκηση της Intracom για πρώτη φορά ανακοίνωσε χθες δημόσια ότι πιστεύει πως θα πουλήσει την κατά 9,4% συμμετοχή της στη Vodafone Panafon μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Όπως αναφέρει σχετικά η Marfin, η εν λόγω κίνηση θα μείωνε τον καθαρό δανεισμό της εταιρίας κατά περίπου 50%, ενώ παράλληλα θα ωθούσε σε περαιτέρω υπεραπόδοση της μετοχής φέτος.

Εξάλλου, η Εθνική Χρηματιστηριακή στο report της αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης, η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι η αυξητική πορεία των μεγεθών του ομίλου το 2003 θα προέλθει από τους κλάδους αμυντικών συμβολαίων και πληροφορικής.

Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι ο όμιλος υπέγραψε εντός του α΄ τριμήνου 2003 νέες συμβάσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, τα έσοδα και τα κέρδη του ομίλου έχουν κινηθεί αυξητικά κατά το α΄ τρίμηνο.

Τέλος, η εταιρία προτίθεται να διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2002 ύψους 0,28-0,30 ευρώ ανά μετοχή, στα επίπεδα των προσδοκιών της Εθνικής Χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v