Πέφτει η... αντίσταση των 1.535 μονάδων στο ΧΑ!

Αναζωπυρώνεται στην ώρα του το αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να ”χτυπήσει” τις 1.535 μονάδες ο Δείκτης, να ενδυναμωθεί η τάση των ισχυρών παικτών σε τράπεζες με αιχμή την Alpha, να αφομοιώσει τα κέρδη της η Intracom και να απελευθερωθεί περαιτέρω η μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Στόχος η υπέρβαση της πρώτης ”αντίστασης”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναζωπυρώνεται στην ώρα του το αγοραστικό ενδιαφέρον. Η αγορά αντιδρά με αιχμή την Alpha, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 4%, προς τα 10,9 ευρώ.

Ακολουθούν βέβαια και οι Εθνική (3%), ΟΤΕ αν και την... έκπληξη την κάνει η Intracom. Εύλογα τα οφέλη για τον όμιλο (βλ. σχετικό παρασκήνιο για Vodafone), η μετοχή της οποίας κερδίζει περίπου 7,7%, προσεγγίζοντας πλέον τα 4,8 ευρώ.

Απόλυτα δικαιολογημένη η άμεση, για πολλοστή φορά, ανταπόκριση και των επενδυτικών σχημάτων και του ενεργού τμήματος της αγοράς.

Η αντίδραση του Δείκτη προς τις 1.535 μονάδες, την πρώτη δηλαδή ”αντίσταση”, απελευθερώνει εγκλωβισμένες δυνάμεις και ρευστότητα.

Η τάση θα βαίνει ισχυροποιούμενη με την προϋπόθεση ότι θετικά θα είναι τα μηνύματα από τη Νέα Υόρκη (*).

Περί τις 220 μετοχές εκμεταλλεύονται το ανοδικό κύμα καταγράφοντας σημαντικά κέρδη. Στην κορυφή Frigoglass και Τεχνικές Εκδόσεις, περίπου 10% τα κέρδη για την ”υποτιμημένη” Intertech, συντηρείται η τάση σε Ηλέκτρα, Intracom Κατασκευές, Ευκλείδη, Delta Singular, Intracom, Ιντρακάτ, Lantec, Βιοτέρ και αρκετών ακόμη.

* ΣΗΜ. Να προσεχθεί πως μετά την αλλαγή της ώρας, οι πρώτες ενδείξεις από τα αμερικανικά futures γίνονται σαφέστερες γύρω στις 15.00’ – 15.30’. Κυρίως μέσω της τάσης του Dax, όπου το περίπου 30% - 35% της καθημερινής ρευστότητας ελέγχεται από αμερικανικά χαρτοφυλάκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v