Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Η εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας, οι διαφορές του πληθωρισμού στις χώρες της ευρωζώνης, αλλά και οι προοπτικές των αγορών μετά τον πόλεμο είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Η εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας, οι διαφορές του πληθωρισμού στις χώρες της ευρωζώνης, αλλά και οι προοπτικές των αγορών μετά τον πόλεμο είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Παγκόσμια Οικονομία: Έντονος προβληματισμός φέρεται να υπάρχει στους διεθνείς οργανισμούς, όπως επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθούν έξι τεστ, καθώς μεταξύ άλλων σήμερα είναι η οικονομική επιτροπή του ΟΟΣΑ, αύριο η έκθεση της Κομισιόν και την Τετάρτη η έκθεση του ΔΝΤ.

Ecofin: Για ανάκαμψη, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία, ο κίνδυνος οικονομικής ύφεσης και οι επιπτώσεις του ”μη συντονισμού” με την αμερικανική οικονομία φαίνεται ότι απασχόλησαν έντονα τους επικεφαλής της ευρωοικονομίας στο Ecofin της Βουλιαγμένης.

Αγορές: Ευμετάβλητες θα παραμείνουν οι αγορές διεθνώς μέχρι να υπάρξει σαφής εικόνα για τη μεταπολεμική κατάσταση, ενώ αβεβαιότητα υφίσταται και πέραν της σύρραξης στο Ιράκ όσον αφορά στην ανάκαμψη και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, εκτιμά ο κ. Ευάγγελος Ντουνιάς, επικεφαλής του private banking της Citigroup στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική. Η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως η πτώση της Βαγδάτης τροφοδοτεί με ”καύσιμα” τις αγορές, καθώς προεξοφλείται η αποκαθήλωση του Σαντάμ.

Πληθωρισμός: Η αύξηση του πληθωρισμού, αλλά κυρίως οι διαφορές πληθωρισμού που παρατηρούνται σήμερα μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να λύσει η Ε.Ε. καθώς δυναμιτίζει τη σύγκλιση, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Ενισχύσεις σε 7.000 μικρές επιχειρήσεις θα δοθούν από το Γ΄ ΚΠΣ όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει το ενδιαφέρον για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, το Περιφερειακό και το Πρόγραμμα Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Εμπόριο: Στην πασχαλινή περίοδο προσβλέπει το εμπόριο για μικρή ανάκαμψη, μετά τα αλλεπάλληλα ”χτυπήματα” που δέχεται, όπως τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η ναυτιλιακή πολιτική για δυο ημέρες, με μπαράζ συναντήσεων μεταξύ εφοπλιστικών ενώσεων και υπουργών Οικονομίας και Ε.Ν., σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Παγίδα για τα κέρδη των τραπεζών εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο πως θα είναι τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, ενώ προσθέτει πως στο επίκεντρο βρίσκονται υποαξίες και υποχρεώσεις προς τα Ταμεία.

EasyGroup: Στην ελληνική αγορά εισέρχεται ο όμιλος easyGroup, ενώ το χαμηλό κόστος είναι η μαγική συνταγή του ομίλου, όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου σε συνέντευξή του στην Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v