”Καρφώνει” τον ΟΤΕ η Deutsche Bank

Επικριτική είναι έκθεση της Deutsche Bank για τη μετοχή του ΟΤΕ και την τιμή-στόχο, την οποία περικόπτει από τα 14,2 στα 9,5 ευρώ. Η έκθεση περικόπτει και τη σύσταση (από buy σε hold), αποδίδοντας την αλλαγή στάσης της σε ”ριψοκίνδυνες διεθνείς επενδύσεις” και σε ”ασυνέχεια στη διοίκηση”.

”Καρφώνει” τον ΟΤΕ η Deutsche Bank
Σε περικοπή της τιμής-στόχου (από 14,2 σε 9,5 ευρώ), αλλά και της σύστασης (σε ”διακράτηση” από ”αγορά”) προχωρά η Deutsche Bank για τη μετοχή του ΟΤΕ, αποδίδοντας την αλλαγή στάσης στο ”αυξημένο ρίσκο των επενδύσεων στο εξωτερικό” και στη ”διοικητική ασυνέχεια”.

Συγκεκριμένα, ως αιτία για την υποβάθμιση ο οίκος προβάλει την παραίτηση Κουβάτσου, ο οποίος, επισημαίνεται, ήταν το παλαιότερο μέλος της διοίκησης και προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ΟΤΕ για τέσσερα χρόνια.

Παρά το ότι υφίσταται ακόμη ”θεμελιώδης αξία στον τίτλο του Οργανισμού”, αναφέρει η Deutsche Bank, ”εκτιμούμε τα περιθώρια ανοδικής κίνησης του τίτλου ως περιορισμένα”.

Ο ΟΤΕ, αναφέρει η έκθεση, είχε πέντε διευθύνοντες συμβούλους τα τελευταία 6 χρόνια και τώρα πλέον, στο ίδιο διάστημα 3 οικονομικούς διευθυντές.

Αναφορικά με τις διεθνείς επενδύσεις του Οργανισμού, αναφέρεται έλλειψη ορατότητας γύρω από τις δραστηριότητες στη ρουμανική κινητή τηλεφωνία. Οποιαδήποτε κίνηση για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου είτε στην Mobilcom είτε στην Connex θα κοστίσει περίπου 500 εκατ. ευρώ. ”Θα καλοδεχόμασταν μια επενδυτική αναδίπλωση στο μέτωπο της Σερβίας, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι όποιες επενδύσεις στη Ρουμανία” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα έσοδα του ΟΤΕ στο τέλος του 2003 εκτιμώνται στα 4,48 δισ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τα 4,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2004.

Τα κέρδη του Οργανισμού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 485 εκατ. ευρώ για το 2003, ενώ θα ανέλθουν στα 517 εκατ. ευρώ το 2004. Το P/E θεωρείται ότι θα παραμείνει σταθερό στο 7,3 για το 2003, ενώ για το 2004 αναμένεται να υποχωρήσει στο 6,8.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v